Select Page

PRIPOROČILNI SEZNAM  SLIKANIC ZA 1. RAZRED

BZ1


Starši otroku čim pogosteje berite.

Otrok 4 prebrane zgodbe predstavi v šoli in se nauči pesmico.

Predlagamo, da izbirate med slikanicami:

čarovnica vilma
 

ena izmed slikanic o čarovnici VILMI/WINNIE – Paul Korky

Vilma/Winnie, dobrodušna, malo nerodna, predvsem pa zelo iznajdljiva čarovnica, s svojim črnim mačkom Vilijem v vsaki slikanici doživi kakšno nenavadno, a zelo zabavno pustolovščino.

dirka formule čiračaraDIRKE FORMULE ČIRAČARA

   ali ČIRA ČARA MUCAngelika Diem

 

Čarovnica Polonca se udeleži velike dirke čarovniških supermetel. Svojo novo turbometlo ima polomljeno, zato mora zajahati kar staro  omelce. Druge coprnice se ji seveda posmehujejo, a Polonca dokaže, kakšno je pravo športno vedenje.

 

Bibi in Gusti

– ena izmed slikanic o BIBI IN GUSTIJUIda Mlakar

KAKO STA BIBI IN GUSTI PREGANJALA ŽALOST:  Bibi je žalostna in Gusti njeno žalost prežene z milnimi mehurčki in s protiprehladnim čajem.
KAKO STA BIBI IN GUSTI PORAHLJALA PREPIR: Pujska se črno gledata in zmerjata, vse dokler ne ovenijo marjetice, ki jih je Bibi dobila za rojstni dan.

Franček

ena izmed slikanic o ŽELVAKI FRANČKUSharon Jennings

 

Franček je najbolj priljubljen želvak na svetu. Otroci ga imajo radi.  ker je natanko tak kot oni. Pestijo ga enake skrbi in težave, doma, v šoli in med prijatelji.

gregor-in-dinozavri-a
– ena izmed slikanic o GREGORJU IN NJEGOVIH DINOZAVRIHIan Whybrow

Gregor babici pomaga pospravljati podstrešje, pri tem pa odkrije figurice dinozavrov. Previdno poravna in zlepi poškodovane, jih umije in zloži v vedro. Od takrat so vedno z njim, kamorkoli gre. In skupaj doživijo marsikaj zanimivega…

hopek


ena izmed slikanic o ZAJČKU HOPKUMarcus Pfister

juri muri
JURI MURI V AFRIKITone Pavček


To je pripoved o fantu, ki se ni maral umivati in je zato odpotoval med zamorce. Juri je v oddaljeni Afriki marsikaj zanimivega doživel, a milu in vodi se le ni mogel izognit.

larina zvezdica
– ena izmed slikanic o LARI IN NJENI ZVEZDICI Klaus Baumgart

Neke jasne noči Lara ni in ni mogla zaspati. Slonela je ob oknu in gledala zvezdno nebo. Naenkrat se ji je zazdelo, da je na pločnik pred njeno hišo padla zvezdica… To je začetek mnogih dogodivščin, ki jih skupaj doživita Lara in njena zvezdica.

mali medo– ena izmed slikanic o MALEM MEDUMartin Waddell

Kadar ima Mali Medo težave in nikakor ne more zaspati, kadar si zeli pustolovščin ali celo zaide, je vedno očka v bližini, da ga stisne v svoj šapasti objem – in skupaj jima je res lepo.

nodi
–  ena izmed slikanic o NODIJUEnid Blyton

 Nodi, ljubek palček s kapo, na kateri zvončklja zvonček, živi s  prijatelji  v Mestu igrač. Kljubuje porednima škratoma, se spoprijema z najrazličnejšimi težavami, ki jih reši sam ali pa s pomočjo bistrega Uhača.

oprosti

OPROSTINorbert Landa

Zajec in Medved sta bila najboljša prijatelja,  dokler nista nekega dne našla svetleč košček balona, ki je njuno prijateljstvo postavil na preizkušnjo.

OsorniTecnez
OSORNI TEČNEŽSteve Smallman

Godrnjavemu, osornemu in tečnemu medvedu, ki živi sam in brez prijateljev,  zajčica  pokaže, kaj pomeni biti prijazen, prijateljski in dober.

ovcka ki je prisla na vecerjo

OVČKA, KI JE PRIŠLA NA VEČERJOSteve Smallman

Starega volka nepričakovano obišče mala ovčka, iz katere bi si lahko pripravil okusno obaro. A ker je mehkega srca, uboge nebogljene ovčke, ki ga potrebuje, ne more pojesti.

pip in mavrica
MALI PIP IN MAVRICA ŽELJAElizabeth Baguley

Pip je sramežljiv mali mišek. Tako rad bi se igral z Mimi in Pikom, a se jima niti približati ne upa. Ko bi le imel nekaj, kar bi jima podaril, da bi postala njegova prijatelja. Takrat pa zagleda mavrico in pomisli, kako čudovito darilo bi bila…

princese ne mores pojestiPRINCESE NE MOREŠ POJESTIGillian Rogerson

Princesa Špagetka tik pred praznovanjem rojstnega dne ugotovi, da so njenega očka Kolačka ugrabili vesolci. Špagetka ne okleva in  z raketo odleti očku na pomoč. A kaj, ko se ugrabitelji nočejo odpovedati svojemu slastnemu človeškemu kosilu. Le kako naj jih princeska prepriča?

rik

– ena izmed slikanic o ZAJČKU RIKUGuido van Genetchen

Zajček Rik je bil zajec kot vsi, le en uhelj mu ni stal pokonci, kakor bi moral. Zato so se mu vsi smejali. Pa se je domislil, kako bi se lahko smejali vsi skupaj…

sapramiska
SAPRAMIŠKASvetlana Makarovič


Miška dobi tri slastne lešnike, a ko se hoče z njimi posladkati, si zlomi zob. Za pomoč prosi prijatelje, pri tem pa izgubi lešnike.  Vsa je izgubljena v mišji žalosti, ko …

uuuaaa!!!
UUUAAAA!!!Charlotte Labaronne

Novi učenki, levinji Saši, bi poredni krorodil Ciril rad na vsak način dokazal, kdo je glavni v razredu. Saša mirno prenaša njegove lumparije, dokler…

vranček
– ena izmed slikanic o VRANČKU DOKOLENKUNele Moos

Vranček Dokolenko je včasih malo poreden, nagajiv, povzroča zmedo, si želi tuje igrače, prikroji resnico … predvsem pa se rad druži s prijatelji in se skozi njihove skupne dogodivščine uči, kaj je prev in kaj ne.

ZAKAJ
– ena izmed slikanic LILE PRAP

zobki
NOVICE Z ALEJE MLEČNIH ZOBKOV ali
   NOVICE Z VLAKA TREBUŠAKA ali
   NOVICE IZ DEŽELE SONČNIH OPEKLINAnna   Russelmann


Nevarna razgrajača Capi in Lumpi sta si v piškavem zobu uredila domovanje in shrambo za sladke zaloge …

križemkrižPESMI:


MIŽEKMIŽBina Štampe Žmavc

lonček na pike

LONČEK NA PIKE Anja Štefan


Dostopnost