Select Page

V petek pred počitnicami smo se devetošolci odpravili na Šolski center Velenje, kjer smo dobili nekaj informacij o srednješolskih programih, ki jih tam izvajajo (gimnazija, ekonomski tehnik, gastronomija in turizem, trgovec). Profesorji in dijaki so nam pokazali nekatere specializirane prostore šole za storitvene dejavnosti in gimnazije ter njihovo športno dvorano, v kateri smo se tudi razgibali z igro Štiri v vrsto.

Nato smo se preizkusili  v različnih vlogah; pripravili smo predloge za naše novo podjetje o cake popsih. Le-te smo si v kuhinji tudi pripravili in jih pojedli. Bili so seveda odlični 😊.

Druga skupina je dan začela na Medpodjetniškem izobraževalnem centru Velenje – MIC-u. Tam so nam predstavili njihove programe in možnosti nadaljnjega šolanja (smeri elektrotehnika, strojništvo, geotehnika, mehatronika, računalništvo …) Videli smo sodobno opremljene učilnice in delavnice. Spoznali smo tudi brezplačen program za izdelavo svoje računalniške igre, ki smo jo programirali in odigrali.

Preživeli smo lep in zanimiv dan. Mnogim bo ta izkušnja pomagala pri odločitvi za vpis. Galerija slik.

HVALA!

Dostopnost