Select Page

DSC00607Prišel je spet čas,
ko v zraku diši:
diši po kotalkah, vseh vrstah koles,
frnikolah in nogometu;
po nečem,
kar skrivoma se in na mah
zganilo je v fantu, dekletu.

Zdaj tu je spet čas,
ko v zraku diši po tem,
kar imamo vsi radi:
naj stari smo, mladi,
pri srcu je vsem:
diši nam, diši – po pomladi.

T. Dobravc


Pomlad je čas, ko se vse okoli nas prebuja novo življenje. Pomlad je čas, ko se tudi v nas nekaj zgane, predrami in bi radi tistim, ki so nam najdražji, povedali in pokazali, koliko nam pomenijo, kako srečni smo, da so del našega življenja. To je bila tema našega zadnjega druženja – v tem šolskem letu – z otroki iz vrtcev Vrtiljak in Najdihojca ter učenci iz CVIU, ki so nas obiskali 20. in 21. 4. 2011.

Po uvodni pravljici, iz katere smo se naučili,  da lahko svojo naklonjenost pokažemo z darilcem, rožico, risbo, zapeto pesmico ali izpovemo z besedami, smo v ustvarjalnih delavnicah ta “navodila” poskušali upoštevati tako, da smo izdelali nekaj cvetlično cvetočih darilc, risbico s pomočjo računalnika, se naučili zapeti pesmico v slovenskem in angleškem jeziku in v slovenskem znakovnem jeziku povedati prijatelju, da smo veseli in ga imamo radi.

Čisto posebno doživetje pa je bilo srečanje z gospo Valerijo Škof iz Društva gluhih in naglušnih Celje, ki  je otrokom na zelo simpatičen način pokazala, kako se sporazumevajo tisti ljudje, ki žal ne morejo slišati glasov, besed. V slovenskem znakovnem jeziku nas je naučila “povedati”, da smo veseli, srečni, da se imamo radi in smo prijatelji. Prav posebna “preizkušnja” pa je bila “zapeti” pesmico v znakovnem jeziku.

Galerija slik
Video posnetki

http://www.zveza-gns.si/zanimivosti/razprimo-mavrico-prijateljstva

nasl

Prijazno dobrodošlico nam je zaželel krokodilček Karli iz slikanice Najraje bi te kar pojedel, ki nam je zaupal, kakšne težave je imel, ko je hotel prijateljem povedati in pokazati, da jih ima tako rad, da bi jih kar pojedel.
DSC00557
Ugotovili smo, da lahko svojo naklonjenost pokažemo z darilcem, rožico, risbo, pesmico ali izpovemo. V ustvarjalnih delavnicah smo s servietno tehniko okrasili in polepšali cvetlični lonček, v katerega bomo posadili rožico – za darilo komu, ki ga imamo radi ali pa kar zase, da nam bo lepšala sobo.
DSC00679
Dokler pa naša rožica ne zraste in ne zacveti, nas bo razveseljeval pisan cvet, ki smo ga izdelali iz moss gume.
DSC00605
Oblačne dneve in neprijazne vetrove pa bo odganjala cvetlična vetrnica.
DSC00707
Računalnik je čudovita naprava. Tudi če ti risanje ne gre najbolje od rok, lahko z njegovo pomočjo pričaraš imenitno risbico.
DSC00593

Kako smešne besede uporabljajo Angleži, namesto preprostih “vesel sem, žalosten sem, srečen sem”…! A mi smo se jih naučili. Pa še pesmico Če si srečen – po slovensko, angleško in še v slovenskem znakovnem jeziku.
DSC00617
Ob slovesu smo si povedali in pokazali, da smo veseli, ker smo se družili, da smo prijatelji in se imamo radi. In še – NASVIDENJE JESENI!

Dostopnost