Select Page

uvodna

 

 

 

 

December diši
po piškotih in darilih.

December diši
po prijaznih stiskih rok in voščilih…


Najlepše darilo, ki ga za praznike lahko damo in dobimo je, da praznujemo s tistimi, ki so nam blizu, s katerimi nam je lepo. Učenci 1. in 3. razreda so si 20. in 21. decembra pričarali delček prazničnega vzdušja skupaj z otroki iz vrtcev Najdihojca in Vrtiljak ter učenci iz CVIU.
Svoje prijatelje so pozdravili z lutkovno igrico Bučko, ki so so odigrali mladi igralci  pod mentorskim vodstvom učiteljice Maje Tavčar.
Pravih praznikov pa seveda ni brez slastnih dobrot, ki razvajajo naše želodčke, zato je v gospodinjski učilnici kmalu zadišalo po sveže pečenih piškotih. Spretne roke naših učencev in njihovih gostov so gnetle, oblikovale in krasile male sladke dobrote, nad njihovim delom pa so bdele učiteljica Alenka Felicijan in učenke izbirnega predmeta  Sodobna priprava hrane.
Da smo pripravili res okusne slaščice, smo se seveda na koncu sami prepričali, ko se je iz polnih ust slišal zadovoljni … “mmmm”. Galerija slik.
IMG_1707

 Hudo je, če v prazničnih dneh nimaš toplega zavetja in ti kruli v želodčku. Kužku Bučku se nasmehne sreča in prav na praznični večer najde nov dom, hkrati pa s svojo bližino razveseli osamljenega starčka. Nas pa so z igrico o kužku Bučku razveselili mladi igralci – učenci 5. razreda z mentorico Majo Tavčar.

IMG_1699

Potem smo prišli na vrsto mi … Mesili smo, valjali…,

IMG_1772
gnetli…,

IMG_1750
oblikovali …

IMG_1710
Rafaelo kroglice,

IMG_1820
pa čokoladne….

IMG_1799
Seveda je bilo sestavine treba preizkusiti – za vsak primer…

IMG_1742
Pečene piškote smo pobarvali s sladkornim ledom v živahnih barvah

IMG_1776
in jih okrasili s pisanimi sladkorčki.

IMG_1717
Da so še mamice in očki lahko poizkusili naše dobrote, smo izdelali praznične košarice, v katerih smo odnesli domov nekaj piškotkov.

IMG_1753
Pri peki peciva je najlepše tisto potem – ko se ob pogledu na polne krožnike pocedijo sline in vsi hitijo polniti želodčke.

IMG_1848
Ko smo si ob koncu stisnili roke z najlepšimi željami za prihajajoče leto, smo si zaželeli, naj nas  novo stkane vezi prijateljstva povezujejo tudi v letu 2011.

 

Dostopnost