Select Page


Šestošolci smo imeli v zadnjih štirinajstih dneh raznolike oblike pouka, popestrene z dnevi dejavnosti.

Najprej smo bili zadnji septembrski dan učenci 6. a in c razreda obiskovalci in raziskovalci Mozirskega gaja ter Muzeja gozdarstva in lesarstva Nazarje. V pestrem dopoldnevu smo spoznavali ekosistem v gaju in vodne živali v Savinji ter način lesarstva v prejšnjih stoletjih.

V začetku oktobra smo se vsi štirje oddelki podali na SV konec Slovenije, v Razkrižje, kjer smo si ogledali rekonstrukcijo  najstarejše panonske vasi  in spoznavali način življenja naših prednikov ( prehranjevanje –  peko kruha v  prapeči, obdelavo zemlje s kamnitim ralom, izdelovanje kamnitega orodja). V igranem prikazu smo tudi sodelovali.

V Veržeju smo uživali v oblikovanju gline, na Ptujskem gradu pa smo občudovali njegovo notranjost in spoznavali muzejske zbirke (mask, orožja, glasbil).

Trojček dejavnosti se je zaključil prejšnji teden, ko smo bili v okviru projekta Odpadek naj ne bo samo odpadek obiskovalci Centra ponovne uporabe, udeleženci predavanja v Vili Rožle in radovedni gledalci in poslušalci na Odlagališču odpadkov Velenje. Galerija slik.

Dostopnost