Select Page

V četrtek, 8. 6. 2023, smo se nadarjeni učenci odpravili v Sončni park v Vilo Rožle. Tam smo se z  učenci iz OŠ Gustava Šiliha pomerili v raznih nalogah.

Za začetek smo se na željo učiteljic predstavili. Nekateri smo se že poznali, drugi ne.

Hitro smo začeli s prvo igro, ki so jo pripravili učenci OŠ Gustava Šiliha – aktiviti. Večino časa smo vodili, dokler nas pri zadnjem vprašanju niso premagali za eno samcato polje.

Igre smo nadaljevali zunaj. Pri naslednji igri, ki smo jo pripravili mi, smo morali po Sončnem parku iskati zastavice, ki smo jih prej skrili. Sledilo je petnajst minut teka, kričanja, navijanja in smejanja.

Pri naslednji igri smo se res zabavali. Iz vsake šole smo izbrali po enega učenca in mu zavezali oči. Postavili smo ga pred kratek poligon in mu merili čas, v katerem ga je prehodil. Drugi učenci iz njegove šole pa so ga usmerjali. OŠ Gustava Šiliha smo premagali za dobri 2 minuti.

Tako smo bili že na polovici vseh nalog. Odločili smo se, da bomo imeli krajši odmor, med katerim smo pomalicali. Med jedjo smo se pogovarjali in se še bolje spoznali. Nismo imeli obilo časa, zato smo hitro nadaljevali z nalogami.

Sledila je miselna naloga, ki jo je pripravila učenka naše šole. Kar nekaj časa smo vsi razmišljali, dokler se nismo vdali. A v zadnjem trenutku se je sošolka spomnila rešitve, ki je bila pravilna.

Pri naslednji nalogi smo preizkusili svojo splošno razgledanost, saj so sledile Male sive celice, ki so jih pripravili naši sosedje. Igra je potekala zelo napeto in mislili smo, da bomo izgubili, dokler ni nastopilo zadnje vprašanje, na katerega sta odgovarjali obe ekipi. Razmišljali smo in razmišljali, dokler se nam ni nasmehnila sreča in smo prišli do pravega odgovora.

Nastopila je še zadnja naloga, a nismo bili pod velikim pritiskom. Za zadnjo nalogo smo morali reševati zapletene uganke. Prvi dve smo ugotovili mi, a potem nam ni več šlo tako dobro in je na ostale pravilno odgovorila nasprotna ekipa.

Vsi smo se med igrami zabavali in upamo, da jih bomo spet kdaj ponovili.

Nala Pritržnik, 7. b

Dostopnost