Select Page

klikP1030504

Učenci izbirnih predmetov, in sicer šolskega novinarstva, turistične vzgoje in raziskovanja domačega kraja smo se v petek, 11. 6. 2010, odpeljali proti Dunaju. Zbrati  smo se morali že kar zgodaj, a pot je bila dolga in čas je zlato v takšnih primerih, kajne.

Peljali smo se  mimo Maribora proti Dunaju. Najprej smo se zapeljali po mestnem obroču  in opazovali avstrijski parlament, dunajsko mestno hišo in univerzo, številne razkošne parke ter mestne palače.

Med sprehodom po mestu smo spoznali palačo Hofburg, od koder danes Avstrijo vodi njihov predsednik, mogočno gotsko cerkev sv. Štefana, državno opero in slaščičarno Sacher, kjer pečejo slavne torte.

Sledil je orientacijski ogled starega mestnega jedra, ki se kiti z nepredstavljivim bogastvom  dediščine dolgoletne vladavine družine Habsburžanov.  Ena najbogatejših zapuščin je nedvomno dvorecSchönbrunn. Mogočne, bogato opremljene sobane so bili prostori, kjer so živeli cesarji in sklepali pomembne odločitve in dogovore.

Po ogledu smo se napotili proti  akvariju, ki se razprostira na več kot 3.500 m2 in v njem domuje preko 6.000 različnih živali.

Pred slovesom smo se povzpeli na 160m visok razgledni stolp, ki nudi čudovit pogled na mesto.

Kar prehitro smo se morali posloviti od Dunaja in se odpeljati proti domu.

Videli smo ogromno; bogastvo arhitekture, lepoto urejenih parkov, pisan podvodni svet in razprostranost milijonskega mesta.

Bilo je nepozabno. Galerija slik.

Mladi novinarji

Dostopnost