Select Page

klikAM 0435
V soboto, 11. 4. 2015 so  učenci in učenke od 1. do 4. razreda izvedli  EKO dan.

Prvošolci so izdelali avtomobile s pomočjo odpadnih zamaškov, marjetice s pomočjo tulcev in tulipane v lončnicah, ki so nastali z natančnim izrezovanjem in prepogibanjem papirja. Prikazali so cvetoče mesto, ki je s pomočjo otrok, saj so morali veliko izrezovati, barvati in lepiti, vrnilo v takšni podobi, kot so si želeli prvošolci Pesja. 

Drugošolci so izdelali živahne košarice, ki so nastali iz  odpadnih jogurtovih lončkov. Ustvarili so še zanimivo tulipane, ki so jih izdelali s pomočjo škatel v katerih hranimo jajčka.

Tretješolci so iz odpadnih tulcev različnih velikosti izdelali stojala za svinčnike. Iz papirja so zgubali možička, ki so ga nalepili na palice. Z njimi so zaigrali dva zanimiva skeča.

Četrtošolci so iz nogavic, ki so jih napolnili z žagovino ustvarili pajace. Na nogavice so našili še gumbe in s pomočjo le teh so nastali nasmejani pajaci. V žagovino so nasuli nekaj semen. Iz semen bodo pognale nove rastline, pajaci pa bodo dobili zanimive frizure.

Vse izdelke, ki so jih izdelali učenci od 1. do 4. razreda smo razstavili v avli naše šole. Naše delo po razredih, si lahko ogledate v galeriji slik. Galerija slik.

Učiteljica Vesna Hudej

Dostopnost