Select Page

klk106167

Na prvi pogled je videti, da smo ljudje gospodarji tega planeta, podložni so nam minerali, rastline in živalski svet. V naravo posegamo po svoji volji in se ne menimo za posledice. Umazali smo reke in morja, zapackali smo rodovitno prst  s kemikalijami, radioaktivnim sevanjem in smetmi,  še vedno zastrupljamo zrak. Seznam udarcev, ki smo jih zadali Zemlji, je zastrašujoč in vsak dan daljši. Kaj lahko storimo mi?  Ločujmo odpadke , izogibajmo se vožnji z avtomobilom, pojdimo raje peš ali se peljimo  s kolesom, z avtobusom ali vlakom. Ne uporabljajmo izdelkov, ki vsebujejo CFC-je in  izdelke v obliki pršil na potisni plin˙(deodoranti, laki za lase, insekticidi…).Bodimo varčni pri uporabi vode. Med umivanjem zob zaprimo pipo, namesto za kopanje se raje odločimo za tuširanje.

Tudi mi se trudimo na naši šoli in že pridno ločujemo odpadke, varčujemo z vodo…Vsi skrbimo, da je okolica šole čista in  urejena, najbolj prizadevni pa sta naši delavki Slavica in Danica.

Uredili smo si EKO KOTIČEK, v razredih smo vse panoje spremenili v pravo pomlad. Zavedamo se, da se v urejenem in čistem okolju vsi dobro počutimo. Vsi grmički, gredice  so v okolici šole že zacveteli. Ob  lončnicah , kjer imamo posajene rumene mačehe, se človek ustavi in za trenutek ostrmi in občuduje čudovite rastline, ki nam lepšajo okna naše šole. Smeti v okolici naše šole ne boste videli. Sproti jih odstranjujejo vsi učenci in učenke pod mentorstvom vseh učiteljic.

Vse si lahko ogledate v Galeriji slik.

Učiteljica Vesna Hudej

Dostopnost