Select Page

Siva pot, vodi me,
kamor hoče srce.
Na Gorenjsko,
kjer gore so,
vodi me, siva pot …

(Aleksander Mežek)

V sredo zjutraj smo se učenci osmih razredov zbrali pred šolo, prevzeli malico in se precej zaspani vkrcali na avtobus. Kot prvo destinacijo smo obiskali turistično mesto Bled. Imeli smo eno uro prostega časa za ogled kulturnih ter drugih znamenitosti kraja. Nekateri so si privoščili  daleč naokoli slovečo blejsko rezino, drugi pa so zavili v tamkajšnjo slaščičarno.

Po končanem ogledu smo svojo ekskurzijo nadaljevali v bližnjem starodavnem mestu Radovljica, rojstnem kraju Antona Tomaža Linharta, čigar rojstno hišo smo tudi videli. Obiskali smo čudovit muzej čebelarstva. Ogledali smo si zanimive zbirke čebelarskih orodij ter se spoznali z zanimivostmi čebel na splošno.

Pot nas je peljala naprej v rojstno hišo našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Tam nas je zabaven vodič podučil o Prešernovem življenju v tej hiši ter nam predstavil različne pripomočke, ki so jih uporabljali včasih. Po končani predstavitvi smo si lahko ogledali še druge prostore njegove rojstne hiše. Nato smo imeli čas za kratko okrepčilo, nakar smo se z avtobusom odpravili nazaj proti Velenju, kamor smo prispeli natanko ob peti uri.

Vsem je ekskurzija pustila prijetne spomine. Galerija slik.

Lun, Vid, Tilen, 8. b in Mia, 8. c

Dostopnost