Select Page

Ekskurzija v London nam je vsem pustila lepe spomine. Ob pol enih zjutraj nas je avtobus odpeljal na dolgo pot do letališča v Benetkah, kamor smo prispeli v zgodnjih jutranjih urah. V London smo prispeli okoli devetih in se odpravili proti hotelu. Tam smo pustili prtljago in se odpravili v mesto po ogledih. Prvi dan je bil najbolj naporen in smo ga zaradi pomanjkanja spanja komaj preživeli. Naslednji trije dnevi so bili podobni prvemu, saj smo od pol devetih zjutraj do desetih zvečer raziskovali  London. Ampak v resnici ni to nikogar motilo, saj smo se družili, zabavali, uživali in spoznavali London iz vseh zornih kotov. Vodenje je bilo poučno in zabavno, kljub temu, da nismo bili najbolj zagreti poslušalci. Jedli smo predvsem hitro hrano in denar raje zapravili za nakupovanje. Z učitelji smo se dobro razumeli, kljub njihovim opozorilom glede telefonov, saj smo jih neprestano imeli v rokah.

Ogledali smo si največje znamenitosti Londona, npr. Buckinghamsko palačo, Shakespearjevo gledališče, Tower Bridge, Houses of Parliament, Trafalgar Square, St. Paul’s cathedral,… Obiskali smo British Museum, Natural History Museum, Madame Tussauds, galerijo Tate Modern in tudi stali na ničelnem poldnevniku v Greenwichu. S katamaranom smo se peljali po Temzi, peš pa smo prečkali tunel pod njo. Najbolj smo se veselili vožnje z London Eye-om, enim od največjih razglednih koles na svetu in največjim v Evropi.

Ljudje v Londonu so prijazni, na ulicah je vedno gneča, tudi na podzemni, s katero smo se pogosto vozili. Spoznali smo življenje v velikem mestu, njihovo kulturo in za vse je bila to nepozabna izkušnja, ki se je bomo z veseljem spominjali. Galerija slik.

Hana Marovt, Eva Reponj

Dostopnost