Select Page

klikSC00860
V petek, 13. maja, smo se učenci novinarstva in etike in verstva odpravili v Avstrijo, in sicer v mesto Salzburg.

Po dolgih  petih urah vožnje smo prispeli, si malo pretegnili noge in odšli na ogled romantičnega Köenigsee (Kraljevega jezera),  kjer smo imeli tudi nekaj prostega časa za nakup spominkov.

Potem  smo se zapeljali do rudnika soli Berteschgaden Najprej smo si nadeli pravo rudarsko obleko, ki se je svetlikala ob posebnih lučeh. Bilo je zelo zabavno,  saj smo se vanj spustili z vlakom ter se spuščali po posebni drči. Zanimiva pa je bila posebna računalniška projekcija, kjer smo marsikaj spoznali o pridobivanju in uporabi soli.

Po ogledu smo sedli na avtobus in se približevali mestu. Že od daleč smo zagledali prečudovit grad, na katerega smo se potem povzpeli z zobato železnico.

V mestnem središču smo si pogledali Mozartovo rojstno hišo, njegov spomenik, posebej pa  je bil  na glavni ulici zanimiv moški, ki je predstavljal  Mozarta.

Ko smo se povzpeli na grad, smo si pogledali njegovo notranjost, muzej ipd. . Posebej pa me je navdušil pogled z gradu, saj je pod mano ležalo mesto s premnogimi ulicami in zanimivimi stavbami.

Hočeš nočeš smo bili že kar malo  utrujeni in odpravili smo se proti domu. Po nekaj urah vožnje smo na avtobusni postaji pred šolo zagledali starše in jim padli v objem. Galerija slik.

Mlada novinarka Selma Mehič

Dostopnost