Select Page

Avgusta smo se 4 učiteljice naše šole v sklopu Erasmus+ projekta odpravile v Reykjavik na Islandijo, kjer smo se udeležile dveh različnih strokovnih izobraževanj pod vodstvom organizacije Smart Teachers Play More. Izobraževanji sta bili zelo praktično naravnani, saj smo udeleženci aktivno sodelovali in delili primere dobre prakse. Tako smo vse 4 dobile nove ideje, načine in metode dela, ki jih bomo lahko uporabile pri pouku in naše izkušnje ter ideje delile s sodelavkami in sodelavci na Aškercu. Na tečajih je bilo zastopanih kar 20 različnih držav, tako da je bila paleta idej in deljenih izkušenj res zelo pestra.

Poleg samega tečaja smo obiskale dve islandski šoli. Ker so bile še vedno počitnice, učencev na šoli ni bilo, vendar so nam tamkajšnji učitelji in vodstva šole vseeno pokazali in predstavili šolske prostore ter opisali, kako poteka običajen šolski dan. Prav tako so nam predstavili islandski šolski sistem, ki se od našega precej razlikuje.

V sklopu tečaja smo imele priložnost videti tudi nekatere znamenitosti v okolici islandskega glavnega mesta. Islandiji pravijo dežela ognja in ledu (the land of fire and ice), saj lahko praktično povsod vidimo speče in/ali delujoče vulkane, strjeno lavo in v ozadju mogočne ledenike, ki se žal prehitro talijo. Galerija slik.

Dostopnost