Select Page

KAKO SO NASTALE LEGO KOCKE
(moja domišljijska zgodba)

Nekoč davno nazaj, preden se je zgodil veliki pok, so živeli vesoljci, ki so bili podobni človeku. Živeli so na planetu Paranarava. Ko je Paranarava nastala, je bila v celoti poraščena. Potem so vesoljci izumili plastiko, prav tako kot smo jo mi ljudje. Nekega dne pa se je na tem planetu rodil Albert Newton.

Živel je v revni družini. Ko je odraščal, se je ves čas spraševal, zakaj nimajo igrač. Nato je začel risati in pisati, kako bi lahko naredil igračo. Ko je izvedel za material plastiko, je začel razmišljati o plastičnih igračah. Premišljeval je tudi o igračah, ki se sestavijo, se trdno držijo skupaj, so čvrste in se ponovno razstavijo. Tako so nastale sestavljanke. Vesoljci so se navdušili nad sestavljankami, ampak hitro so se jih naveličali.

Albert je razmišljal o sestavljankah, ki bile 3D, a spomnil se je, da se ne morejo voziti. Nekaj dni ni spal, ampak je preračunaval, kako bi bila igrača najbolj vzdržljiva. Čez mesec dni je Albert skoval model za igračo in z denarjem, ki si ga je prislužil s prodanimi sestavljankami, je kupil plastiko.

V model je vlil tekočo plastiko. Ko se je strdila, jo je Albert vzel iz modela. Poimenoval jo je LEGO kocka.

Naredil je več modelov za različne LEGO kocke. V modele je vlil tekočo plastiko. Ko se je strdilo, jih je Albert sestavil in nastalo je pravo rudniško vozilo iz LEGO kock.

Albert je naredil toliko kock, da je lahko sestavil 30 rudniških vozil. Najprej je LEGO kocke prodajal na stojnicah, potem v trgovinah in na spletu. Ko je Albert dopolnil 30 let, je odprl proizvodnjo. Od tistega dne družina Newton ni bila več revna.

Napisal: Patrik Žerjav
Narisal: Patrik Žerjav
Slikal: Patrik Žerjav
Oblikoval: David Žerjav

Dostopnost