Select Page

klik090038
Kateri škratje? Katere vile? Kakšni kotički? Kakšne naloge?

Postojte malo pri družini macesnov na zelenici za šolo, na prostoru, ki je tik ob oddelku podaljšanega bivanja za prve razrede, pri družini macesnov, kjer se najraje zadržujejo vrabci, škorci, sinice, kjer se brglezi vrtoglavo spuščajo po lubju navzdol, in poprosite, da vam kateri izmed njih zaupa odgovore na zgornja vprašanja. Vsi tisti, ki ste ljubitelji branja in ujetih fotografskih utrinkov, pa se prepustite, nič ne hitite, od velikih do malih skrivnosti – vse na tem mestu dobite.

Prvošolci iz podaljšanega bivanja od konca meseca marca naprej komaj čakamo na čas, ko je med podaljšanim bivanjem na vrsti »čas za zvezke in zabavne naloge«. Ko je škrat Popolin, ki nas spremlja že od začetka šolskega leta, videl, da smo željni novih, drugačnih nalog za razvijanje naših predbralnih, predpisalnih in predmatematičnih spretnosti, je povabil k nam svojih pet prijateljev: dvojčici – vilo Risarkico in vilo Barvoljubko, škrata Števkoljuba, vilo Črkoznalko in škrata Zbranogleda.

Vsak dan je pripeljal enega in ta nam je vsak dan predstavil svoj kotiček:

V kotičku VILE RISARKICE IN BARVOLJUBKE je potrebno vedno z barvno široko voščenko narediti obrobo na belem listu in potem se lahko začne pustlovščina preslikavanja vijug, oblik, skrivnih poti z nevidnih pisalom, barvanje mandal, pobarvank, preizkušanje narisati pravega petelina, … Izbrati lahko, srednjo ali težjo nalogo je za vsakega posebna odločitev.

 P4070030P4090038

V kotičku ŠKRATA ŠTEVKOLJUBA domujejo mrežasti list z okenci za številke, račune, številska okenca za utrjevanje zapisa številk, kamenčki za štetje in določanje števila, za izmišljanje nalog, računov, taktilne številke, pa slavna igra sudoku, mogoče je izdelati številke iz prave aluminijaste folije, tu se skriva tudi računalo, ruta za oceniti število kostanjev in še in še.

P4070024P4070028

Tretji je KOTIČEK VILE ČRKOZNALKE. Tukaj je množica taktilnih črk za sestavljanje naših prvih sestavljenih besed, pa uganke za tiste, ki že znajo brati, križanke, sličice z besedami na isti glas, črke s slikami, Cicibani in slikopisi za »slikobranje«, drobne žičke za oblikovanje črk, velika kocka s skrivnimi besedami, sličice za izmišljanje zgodb, bralne kartice in tisti lepi črtasti listi z modro obrobo.

P4070023P4070027

Potem pa je tukaj še slavnostni KOTIČEK ŠKRATA ZBRANOGLEDA. Ta je eden izmed najbolj obleganih kotičkov! Tu se skrivajo labirinti, iščejo razlike med slikami, nizajo kroglice na nitko v izbranem zaporedju, tu je tudi pravi peskovnik za obojeročno zrcalno risanje, pa znani krogci za sestavljati, volna za izdelovanje mavričnih zvezd in še kaj.

P3270015P3270017P3310018P4070022P4070025P4090039

Na koncu predstavitvenega tedna so nam vsi Popolinovi prijatelji povedali še nekaj pravil, ki veljajo v kotičkih za zabavne naloge, med drugim tudi to, da ne moreš pričeti prej z zabavnimi nalogami, če nisi dokončal domače naloge. Pa kdo je ne bi naredil, saj je veselje ob prejetem sončku in razglasitev »junaka meseca« – tistega, ki je v določenem mesecu zbral največ sončkov – nepopisno!

P4070021P4090032P4090034

Kako se prileže popoldanska malica po možganski telovadbi, pa sami dobro veste, no, pa na kakšno jabolko s cimetom le pridite in se nam pridružite!

P4070029

Prvošolci oddelka podaljšanega bivanja z učiteljico

Matejo Podrzavnik in Janjo Vivoda

 

 

 

 

 

 

 

 

Dostopnost