Select Page

V karanteni smo že šesti teden. Čas se vleče iz dneva v dan, hkrati pa hitro leti mimo. Ko me je učiteljica prosila, da napišem še nekaj za spletno glasilo Mladi veter, sem se odločila, da z vami delim recept, ki sem ga zelo, zelo rada pekla dve leti nazaj. Nanj sem se spomnila, saj ga je moj brat resnično oboževal. Če je všeč njemu, bo verjetno všeč tudi vam.

Želim vam veliko čudovitih trenutkov pri peki.

Mojca Miklič

KOKOSOVE KOCKE S KREMO

KOCKE KREMA
  • 6 jajc
  • 250g sladkorja
  • 300g moke
  • 3 ali 4 žlice oljčnega olja
  • 1,5 dl mleka
  • 1 vanilin sladkor
  • 1 pecilni prašek
  • 150g sira mascarpone
  • 5 dl sladke smetane
  • 4-5 žlic kokosove moke
  • 3 žlice sladkorja v prahu

KOCKE

  1. Z električnim mešalnikom zmešaj jajca, sladkor in vanilin sladkor, postopoma dodaj mleko in olje.
  2. Skozi cedilo presej moko in pecilni prašek ter dodaj jajčni mešanici. Mešaj, dokler ne nastane gladka emulzija.
  3. Vlij v pekač.
  4. Pečico segrej na 180°C ter peci pol ure oz. 40 minut.
  5. Ko je pečeno, vzemi iz pečice in pusti, da se ohladi.

—————————————————————————————————————————

KREMA

  1. Mascarpone, smetano in sladkor v prahu stepi, dokler ne dobiš relativno stabilne zmesi.
  2. Dodaj kokosovo moko in še enkrat malo mešaj.

—————————————————————————————————————————

DEKORACIJA

  1. Pecivo nareži na kocke.
  2. Nanje nanesi kremo. Lahko si ustvarjalen in preizkušaš različne načine.
  3. Če želiš, lahko izdelek še posuješ s sladkornimi mrvicami in drugimi okraski.
Dostopnost