Select Page

V četrtek, 24. 3., je v Kongresnem centru Thermana Laško potekal drugi mednarodni posvet Formativno spremljanje v praksi, ki ga je organizirala inštruktorica formativnega spremljanja Mateja Peršolja.  

Posveta, na katerem je vladala izredno pozitivna energija in izjemna povezanost, se je udeležilo okoli 200 učiteljev in ravnateljev; nekateri kot opazovalci, drugi v aktivni vlogi. Posebna gostja je bila ravnateljica Kirby Primary Academy iz Anglije, ki je predstavila pester večletni proces razvoja šole, ki je uvajala formativno spremljanje. Vsi udeleženci smo sklenili, da je potrebno precej časa, usmerjanja s strani izkušenih inštruktorjev ter novih idej, da dosežemo pouk, ki je učencem zabaven, zanimiv in pester. Glavno vodilo je, da so učenci motivirani za pridobivanje in nadgradnjo znanja in so zmožni prevzemati odgovornost za svoje delo.    

Posveta smo se udeležile tri učiteljice naše šole: Sonja Zager, Vanja Božič ter Petra Špegel Sovič. Slednji sva predstavili, kako v duhu formativnega spremljanja načrtujeva in realizirava ure pouka pri matematiki, računalništvu ter slovenščini.  

Vsem prisotnim sva razlagali, pojasnjevali ter podajali predloge in rešitve za uspešno vpeljavo formativnega spremljanja znanja pri pouku.  

Celodnevno dogajanje je ponovno dalo potrditev, da formativno spremljanje znanja učencem prinese veliko: aktivnost, motiviranost in ustvarjalnost, daje jim možnost sooblikovanja pouka ter možnost za izboljšanje znanja. Galerija slik.

Petra Špegel Sovič  

Dostopnost