Select Page

klikG_2685

V soboto, 19. 2. 2011, smo se mladi novinarji dobili pred šolo, kjer smo vsi nestrpno pričakali naše prijatelje iz OŠ Antona Aškerca iz Rimskih Toplic. Že kar nekaj časa smo načrtovali to srečanje, saj sta naši šoli pobrateni.  A to soboto smo se končno spoznali.

Najprej smo jih popeljali po šoli, kjer so spoznali kar nekaj naših prostorov. Videli so sejno sobo, plesno sobo,  mediacijski prostor, knjižnico, fizikalno učilnico z interaktivno tablo, celo v našo zbornico smo pokukali. V vsakem prostoru jih je čakalo majhno presenečenje, kjer smo se predstavili kot plesalci, novinarji, mladi astronomi, knjižničarji, fotografi,..

Sledil je orientacijski pohod po ulicah Velenja, kjer smo se preizkusili pri iskanju naših kulturnih  znamenitosti. Videli so galerijo, knjižnico, grad, …

Polni smeha in prezeblih lic smo se vrnili nazaj v šolo, kjer smo v telovadnici poskrbeli za razigranost, razgibavanje in seveda kanček iznajdljivosti. V dveh skupinah smo tekmovali v zabavnih igrah, kjer smo iskali predmete z zavezanimi očmi, metali obroče, se preizkusili v besednih igrah,… Dovolj je, vsega vam pa ne bomo zaupali. Nekaj mora ostati naša skrivnost.

Kar prehitro je minil dopoldan, naši prijatelji so se začeli počasi poslavljati. Izmenjali smo si naslove, se poslovili s toplim stiskom rok in z zagotovilom, da se, če ne prej,  pa zagotovo drugo šolsko leto spet vidimo. Galerija slik.

Mladi novinarji

Dostopnost