Select Page

We are the world,
we are the children,
we are the ones who make a brighter day,
so let’s start giving

Besede iz pesmi Michaela Jacksona, ki so jih zapeli pevci MPZ, so lepo upovedale vodilno misel našega novembrskega srečanja s prijatelji iz vrtcev Najdihojca  in Vrtiljak ter CVIU: v vsakem od nas se skriva nekaj posebnega, s čimer lahko obogatimo dneve drugim okoli sebe.

Namesto besed je govorila glasba in plesni gibi. S svojim plesnim znanjem in spretnostjo so nam polepšali dan učenci iz CVIU, Lea in Anže iz plesne šole Devžej ter naši osmošolci.

Ob koncu so nam tretješolci pokazali rajalni ples Ob bistrem potočku je mlin in za slovo smo prav vsi veselo zaplesali. Galerija slik.

IMG_1619

Uvodno razpoloženje so s pesmijo We are the world ustvarili pevci MPZ pod vodstvom zborovodkinje Jelke Repenšek in ob glasbeni spremljavi Aljaža Božiča.

IMG_1604
Oči malčkov in tudi tistih malo starejših so zamaknjeno spremljale eleganco gibov mladih plesalcev Lee in Anžeta iz plesne šole Devžej, ki sta se nam najprej predstavila  s standardnimi plesi, potem pa nas ogrela in navdušila ob živahnih ritmih latinsko-ameriških plesov.

IMG_1634

Še posebej pa so srca ogreli učenci – plesalci iz Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje, ki so z ogromno vloženega dela, želje in navdušenja pripravili čudovit plesni nastop Briljantina, s katerim so prevzeli prav vse gledalce.

IMG_1624

Med mladimi zelo priljubljen street dance  so predstavili osmošolci pod mentorskim vodstvom učiteljice Donate Tomažič.

IMG_1639
Ker so nas ob gledanju poskončnih plesalcev že pošteno srbeli podplati, so nam tretješolci pokazali, kako se zapleše rajalni ples Ob bistrem potočku je mlin.

IMG_1642

Z veseljem smo poiskali vsak svoj par in zaplesali ob zvokih harmonike. Tisti, ki smo pesmico znali, pa smo zraven še zapeli. Kar žal nam je bilo, da se je pesem, naš ples in tudi naše druženje končalo.

IMG_1647

Dostopnost