Select Page

Dragi Aškerci!

Ali so vam že povedali, zakaj ste na svetu? Še ne? Potem je zadnji čas, da slišite oz. preberete.

Na svetu smo, da bi bili srečni. Srečo si krojimo sami. Marsikdo jo išče v drugih, pravi, da bo srečen, če bo imel to ali to; da bo srečen, če se bodo drugi obnašali do njega tako ali tako. Ste že pomislili, da ste lahko srečni kar tako, brez pravega vzroka? Mislite, da ni možno? Poskusite, presenečeni boste. Ugotovili boste, da v bistvu imate vse; sreča je v vas, samo spustiti jo morate na plano. Dovolite ji, da zaživi!

Lahko ste srečni že samo zato, ker se zjutraj zbudite. Če se boste zbudili z nasmeškom, bo dan še lepši. Srečni ste lahko, ko slišite bitje svojega srca, ko opazujete naravo, ko opazujete druge ljudi. Lahko ste vi tisti, ki jim pokažete, kako sreča izgleda.

Samo pomislite na vse tiste ljudi, ki ne živijo v takšnih razmerah kot mi. Primanjkuje jim osnovnih življenjskih potrebščin, da ostalih materialnih dobrin niti ne omenjam. Že to, da se zjutraj zbudimo, imamo hrano v hladilniku, imamo ljudi okoli nas, ki nas imajo radi (čeprav so včasih sitni in zahtevajo od nas vsemogoče – ste pomislili, da počnejo to, ker vas imajo radi), lahko hodimo v šolo/službo; smo zdravi, lahko se premikamo, menim, da je že to velik razlog, da smo lahko srečni.

Verjetno ste že slišali za Nika Vujčića, fenomena, ki je brez rok in nog, a vendar na njegovem obrazu sije nasmeh, je srečen. Loti se marsikatere zadeve in to s srečo v srcu, ker lahko živi.

Mogoče je čas, da spoznamo, da imamo resnično vse, kar potrebujemo in da smo lahko srečni enostavno samo zato, ker smo!

Ne pozabite, na svetu ste zato, da ste srečni! In ne pozabite, v vas se skriva čudovita moč in potencial, ki komaj čakata, da prideta na plano! Verjamem v vsakega izmed vas! Ja, tudi v tebe!

Na našo srečo!

Katja Pristušek

Dostopnost