Select Page

Prejšnji teden sej je obisk švedskih učiteljev na naši šoli zaključil. Verjamemo, da smo tako mi kot tudi oni bogatejši za nepozabno izkušnjo, ki je bila zagotovo prijetna, lepa in tudi poučna. Učenci in učitelji smo se jih kar navadili, da hodijo od razreda do razreda in jih po svoje sedaj tudi pogrešamo. Predstavili so nam švedski šolski sistem, nekatere znamenitosti Švedske in Stockholma, nam odgovorili na tisoč in eno vprašanje ter nam prinesli tradicionalne švedske bonbone. Le-ti so, roko na srce, precej posebni, tako da smo najprej verjeli, da nas želijo malo pohecati, a so nam razložili, da so ti slani bonboni dejansko zelo priljubljeni na Švedskem in se tam z njimi z veseljem posladkajo.

Pri pouku so bili v so številnih razredih na centralni šoli, obiskali pa so tudi našo podružnično šolo v Pesju, kjer so se jih učenci ravno tako kot na centralni šoli zelo razveselili in jim pokazali, kako dobro že znajo angleško.  

Povedali so nam, da jim je bila Slovenija, Velenje in naša šola zelo všeč, da so videli in doživeli ogromno lepih trenutkov in dobili številne nove ideje za poučevanje. Zato lahko upamo, da se bodo mogoče k nam še kdaj vrnili. Galerija slik.

PRI POUKU MATEMATIKE

V torek, 12.9. , so nas pri uri matematike presenetili Švedski učitelji. Za nas vse je bilo to zelo zabavno presenečenje, saj še nikoli prej nismo imeli družbe tujih učiteljev. Ura je stekla kot po maslu kljub temu, da je potekala v angleščini. Za na konec sta nas Filip in Camilla presenetila še s tradicionalnimi švedskimi bonboni. Ura je bila nepozabna in upamo da nas bo še kdaj obiskal kakšen tuji učitelj.
8. r/ 1. skupina: Jaka Supić, Elora Ferlin, Valentina Avdija   

CAMILLA STOCKENSTRAND

Thanks for wonderful days in Slovenia. We visited your school and Slovenia for 7 days and we felt your kindness and hospitality. We thought you had quality, good order and interesting lessons. Your students were very friendly and interested of us. Your library is extra ordinary and we haven’t seen anything like that before. 

Camilla Stockenstrand
Special education teacher
Edboschool Sweden 

Dostopnost