Select Page

Od 16. do 19. maja smo na šoli gostili dve učiteljici s šole iz predmestja Stockholma na Švedskem.  Lois je učiteljica švedščine kot drugega jezika (za tujce), Mari pa je ena od štirih ravnateljev. Šola Edboskolan, na kateri delujeta, šteje 830 učencev starih od 6 do 12 let.

V času njunega obiska naše šole sta 17. maja spremljali osmošolce na ekskurziji po Gorenjski, kjer smo obiskali Bled, Čebelarski muzej v Radovljici in Prešernovo rojstno hišo v Vrbi.

Takole je svoje razmišljanje napisala Zala:

SCHOOL TRIP WITH TEACHERS FROM SWEDEN 

On Tuesday we went on a school trip to three towns. First, we went to Bled, then to Radovljica and finally to Vrba na Gorenjskem. We had teachers from Sweden with us and they were even on the same bus.

Me and my friends had a conversation with them in Bled during our free time. We talked about the city, where it was, what you can do there and that the prices there are not cheap. But we unfortunately talked to them just that one time.

I think it is a great idea that our English teachers brought these teachers to our school and our trip so that we could talk to them and see how good our social or conversation skills are. It is fun and educational to only speak English with someone who is not from the same country as you. But overall, I think it was fun and we should do it more often just to see how much we actually understand. 

Naslednji dan sta preživeli na šoli, kjer sta obiskali številne razrede pri pouku in si ogledali našo šolo tako rekoč od vrha do tal. Spoznali sta tudi našo podružnično šolo v Pesju, kjer sta zaplesali s prvošolci in Quizijem pri angleščini. Svoje znanje angleščine so lahko pokazali tudi drugo- in četrtošolci, ki so pogumno postavljali vprašanja v angleščini.

Na centralni šoli sta spoznali gospoda ravnatelja in z njim spregovorili nekaj besed, nato pa sta obiskali sedmošolce pri pouku geografije, šestošolce pri pouku športne vzgoje, devetošolce pri zgodovini in likovni umetnosti, osmošolce in sedmošolce pri pouku angleščine.

Razredom, ki sta jih obiskali, sta ob slikah na kratko predstavili njuno šolo, šolski sistem in Švedsko, z njimi pa sta tudi zaplesali ples, ki ga na njihovi šoli, torej Edboskolan, poznajo in plešejo ne le vsi učenci ampak tudi učitelji in ravnatelji. Če želite, lahko zaplešete tudi sami, zato sta prijazno poslali povezavo do omenjenega videa, kjer lahko njihove učitelje tudi vidimo.

Zadnji dan, tik preden sta se odpravili na letališče, je Lois obiskala še našo knjižnico, kjer je občudovala urejenost in domačnost prostora ter pozvonila na zvon za srečo.

Njuno preživljanje časa pri nas pa najbolje opišejo priložene slike: Galerija slik.

Dostopnost