Select Page

28. 9. 2021 smo učenci, ki obiskujemo izbirni predmet kemija v življenju, obiskali čokoladnico in destilarno Berryshka.  

Ob 13. uri smo se zbrali na avtobusni postaji ter se dve uri vozili na Dolenjsko. 

Tam smo se najprej okrepčali, potem pa se sprehodili do destilarne. Izvedeli smo vse o postopkih priprave eteričnih olj in alkoholnih pijač. Od uvažanja sestavin, delovanja strojev, ki jih uporabljajo pri delu, vseh delovnih prostorih, ki jih uporabljajo za različne stopnje postopka destilacije. Poskusili smo tudi brinove jagode, ki so glavna sestavina mnogih eteričnih olj in alkoholih pijač.  

V drugem delu smo si ogledali čokoladnico. Čeprav je prostor za izdelavo čokolade majhen, se v njem ustvarja zelo veliko različnih okusov pralin in čokolad. Le-ta mora imeti posebno temperaturo zaradi kvalitete čokolade, zato smo si ga ogledali skozi pregrado. Dobili smo tudi posladke, ki so jih ročno izdelali in res so bili zelo dobri. Imajo okuse kot so meta, sivka, mango,…  

V trgovini pa smo si lahko kupili tudi svojo tablico Berryshke čokolade. 

Če želite izvedeti več o Berryshki si jo lahko ogledate na njihovi spletni strani. 

Na poti nazaj v Velenje smo se ustavili pri izviru reke Krke.  

Pred šolo smo prispeli ob 19. uri in se po zanimivi izkušnji odpravili domov.  Galerija slik.

Klara Blažka Cigler, 9.a 

Delite s prijateljiShare on Facebook