Select Page

KLIKSC_0215
V OPB1 smo v 1. in 2. skupini zabeležili 9. maj, Dan Evrope, na prav poseben način. Nekateri so si izbrali svojo državo, izdelali zastavo, iz slikovnega zemljevida izrisali tri najbolj zanimive značilnosti zanjo, drugi so se naučili pozdrav, z njim popisali balon in poiskali svojo in druge države tudi v skrivalnici vseh držav, saj poznamo že vse velike tiskane črke. Države so bile res dobro skrite, kar boste ugotovili tudi sami, če se boste te dni mudili v avli in se preizkusili tudi sami v njihovem iskanju.

Našli so se tudi tisti, ki jih je zanimalo, kaj vse se skriva na kovancih in iz katere države je kovanec pripotoval k nam, zato smo delali odtise s preslikavanjem na papir. Uf, koliko vztrajnosti in natančnosti je bilo potrebne!

Najbolj nas je navdušila igra, ko smo na slišan pozdrav svoje države morali pomahati s svojo zastavo ali pa z imenom svoje države poklicali drugo državo. Nekaterim je bilo tudi zabavno, ko smo odmevali evropsko himno.

Zastave bomo uporabljali še naprej pri gibalnih igrah na igrišču ali v avli, ko bomo poznali že male tiskane črke, pa se bomo preizkusili tudi v zanimivih in poučnih igrah in kvizih na spletni strani za otroke na to tematiko – http://europa.eu/kids-corner/index_sl.htm

Drugo in tretješolci pa so skupaj z učiteljem Boštjanom pomagali sestaviti naš Evrokotiček v avli, za kar smo jim zelo hvaležni, njegove detajle pa si lahko pogledate v Galeriji slik.

Dostopnost