Select Page

klikIMG_1801

Pustimo otrokom, da se zavedajo zlatega rudnika domišljije, ki je samo njihov. Prepričati jih moramo, da so na vsem širnem svetu edini in neponovljivi …in da imajo še nekaj – ogromne potenciale. Pokazati jim moramo, kako bodo sami sebi najboljši, kako… Prav to idejo naših učiteljev smo začutili mladi novinarji v petek in soboto, 28. in 29. maja, na taboru za nadarjene učence na turistični kmetiji Zgornji Zavratnik blizu Luč.

Zbrali smo se učenci, ki smo pokazali izjemne dosežke na intelektualnem, ustvarjalnem, vodstvenem ali umetniškem področju. Učitelji so nam pripravili razne, zelo zanimive delavnice, in sicer delavnico dela z naravnimi materiali, razvedrilno matematiko, orientacijski pohod, sproščanje ob glasbi,  retorično, novinarsko, angleško in literarno delavnico ter astronomijo.

Ustvarjali smo, doživljali prave možganske nevihte in se nasmejali  pri delu, ki nam je bilo pisano na kožo. Ni bilo običajno, vsakdanje delo, ampak delo, pri katerem smo se lahko dokazali, pokazali, kar mogoče drugače ne,  se razvedrili in se hkrati naučili veliko novega.

Prijetno pa je bilo tudi naše druženje, pri katerem ni bilo pomembno, ali obiskujemo 7. ali 8. razred. Bili smo skupina, ki se želi družiti in spoznavati nove poti naše ustvarjalnosti in nadarjenosti.

Bilo je nepozabno. Izpred Zgornjega Zavratnika smo se odpeljali nasmejani vsi, učenci, ravnatelj in učitelji. Galerija slik.

Mladi novinarji

Dostopnost