Select Page

klik20761 resize

3. dan

Današnji dan je bil fantastičen. Delali smo veliko zanimivih stvari, najbolj pa nama je bilo všeč športno plezanje.

Popoldanska aktivnost z učiteljico Snežko je bila res nepozabna. Začela se je s predavanjem o alpinističnem in športnem plezanju. Ogledali smo si nekaj plezalnih pripomočkov, brez katerih srečanje s steno ni varno.

Nato smo se šli razgibat, saj so pri plezanju aktivne vse mišice, ki jih je bilo potrebno ogreti. Vsi smo to počeli z veliko vnemo, saj smo se veselili prvih plezalnih poskusov.

Sledile so vaje na manjši steni, kjer smo se ubadali z različnimi nalogami. Preden smo »okusili« oprimke, smo si »pobelili« roke. Najbolj všeč so nama bile naloge z omejenim dosegom.

Ko je nastopil čas za soočenje z veliko steno, se je v nas prebudila trema. Med učiteljičinim plezanjem in pripravljanjem varovalnih vrvi je bila smrtna tišina. Nato smo se razdelili v dve skupini, po velikosti. Dobili smo pasove. In … »Plezam!« … ter »Varujem!« … se je slišalo vsakokrat pred začetkom soočanja s steno.

Skoraj vsi smo priplezali do vrha, večina pa nas je imela težave s spuščanjem.

Dan je bil poln adrenalina. Mislim, da smo vsi uživali v tem športu, ki je zelo zanimiv, a je lahko tudi nevaren, če ne poskrbiš za varnost.

Nina, Hana

4. dan

Kaj smo počeli (in še počnemo) v dežju? Ko si v šoli v naravi, vreme ne ovira aktivnosti.

Nadeli smo si pelerine,  vzeli dežnike in … malo smo bili zunaj, malo notri, o delu pa naj si ob ogledu slik vsak zamisli svoje besedilo …

Še ena skupna noč, pa domov, smrk, smrk (juhu) … J Oglejte si še Galerijo slik 🙂

učiteljica

Dostopnost