Select Page

Prejšnji teden smo osmošolci obiskali Šolski center Velenje in Medpodjetniški izobraževalni center. Spoznali smo učilnice, kjer bomo mnogi že čez eno leto nadaljevali z izobraževanjem, in se udeležili zanimivih delavnic.

Ker smo osmošolci številčni, smo za spoznavanje teh ustanov namenili dva dneva, torek in sredo. Razdelili smo se v skupine in vsaka skupina je odšla k svoji nalogi.

Midva, ki sva bila v prvi skupini, sva bila najprej deležna obiska na MIC-u. Tam smo si lahko ogledali vse njihove drone in električne avtomobilčke, ki smo jih lahko upravljali z daljincem. Izdelali smo svoja papirnata letala in tekmovali z njimi. Nato je prišel čas za zanimivo delavnico, kjer so nam predstavili robote. Na kratko so o svojih izkušnjah pripovedovali tudi študentje, ki so bili tam. Opazovali smo številne stroje in videli praktični prikaz enega izmed njih.

Nato smo obiskali ŠCV in gimnazijo. Na oddelku za kuhanje so nam pripravili posladek. Veliko so nam povedali o šoli in nas spodbudili k samostojni odločitvi za prihodnost. Dijaki so nam predstavili tudi svoje izkušnje s prakso v tujini.

Na gimnaziji smo praktično izvedli uro biologije, kjer smo raziskovali invazivne rastline.

Tako se je nova izkušnja končala in odpravili smo se nazaj do šole. Bilo je zanimivo, saj smo videli in izvedeli veliko novega.

David in Lin, 8. a

Dostopnost