Select Page

eko vrtec

V okviru našega druženja pod mavrico prijateljstva in ob eko dnevu, 24. aprila 2013, so mali igralci iz vrtca Vrtiljak za učence od 1. – 4. razreda pripravili pravo gledališko predstavo z ekološko vsebino.  Galerija slik

Na pobudo Zmajčka Jurčka, ki nam je predlagal prebiranje knjig z ekološko vsebino smo otroci v vrtcu na OŠ Antona Aškerca izbrali zgodbe: Kakšen čudovit travnik! (Wolf Harranth,Winfried Opgenoorth), Hej! Kaj tako smrdi? (Julia Jarman, Garry Parsons) in Zelena jopica (Tatjana Kokalj).

Dogovorili smo se, da jih bomo zaigrali.

Pričeli smo zbirati odpadni material, povabili smo starše, da so nam pomagali pri izdelavi scenskih rekvizitov in lutk. Sami smo jih pobarvali in pripravili za animacijo. Preko poučne literature in spleta smo se seznanjali z oglašanji, gibanji, življenjem naših literarnih junakov. Z različnim likovnim materialom smo jih upodabljali, ob njih prepevali, plesali ob glasbi z različnimi zvočnimi efekti, na koncu pa že tudi zapisovali njihova imena, oglašanje, izdelali didaktično igro.

Lutka »ata zmaj«, je na kratko predstavil vsebino naših iger, z njim smo zapeli EKO HIMNO, nato pa nas je spodbudil k igri. Z vživljanjem v igrane vloge smo polepšali dopoldne sebi in vsem, ki so nas gledali.

Zapisala: vzgojiteljica Melita Trdin

 

Dostopnost