Select Page

klik8179.jpg
Bil je petek, 13. junij. Luka, Matija in jaz smo se z učiteljem odpravili na policijsko postajo, kjer nas je že pričakal eden od policistov.

Predstavil se je in  nam podaril majhne vrečke z uporabnimi stvarmi (kresnička, trak za ključe magnetek). Dobili smo tudi kapo in majico z rumenim napisom Otrok policist.

Popeljal nas je po policijski postaji in nam razkazal pisarne, samsko sobo, garderobe, dežurno sobo in še ostale prostore, kar je na policijski postaji. Po zanimivem ogledu postaje smo se skupaj odpravili po mestu. Pri policijski postaji smo lahko merili z laserskim radarjem. Policist nam je razložil, da morajo prometniki nositi bel pas in belo kapo, da so bolj vidni v prometu. Presenečeni smo bili, ko nas je policist vprašal, če bi opravljali alkotest. Jaz sem bil prvi. Naprava je izmerila alkohol v meni. Vsem je seveda  izmerila 0% procentov alkohola. Po opravljenem alkotestu in merjenju z laserskim radarjem smo se zahvalili policistu, se poslovili in vrnili v šolo.

Najbolj všeč mi je bilo merjenje z laserskim radarjem, saj je bilo zelo težko. Z laserjem si moral zadeti tablico na avtu, da je izmerilo hitrost. Galerija slik.

Tilen Šlogar, 6. b

Dostopnost