Select Page

klik120023
Tudi v letošnjem šolskem letu smo izpeljali dobrodelno akcijo »PODARIM – SE VESELIM!«, ki je bila že tretja po vrsti. Namen ostaja isti: razvijati solidarnost, sočutje, pomoč znotraj šole in v širši skupnosti ter biti »EKO« (iste dobrine uporabiti večkrat).

Ponovno smo zbirali igrače, knjige, šolske potrebščine, oblačila in obutev. Zbirala je vsa šola, sosedi, prijatelji, znanci in v petek, 11. aprila 2014, ko smo vse zbrano vso dopoldne razvrščali v avli šole, se kar nismo mogli načuditi velikim kupom, ki so rasli iz ure v uro.

Nekateri učenci so si že ta dan prišli ogledat stvari in rezervirat svojo najigro, najplišasto igračo, najknjigo, najoblačilo ali pa so izbrali droben dar za kakšnega svojega znanca, prijatelja, morda simpatijo.

Letos je bila tudi velika izbira obutve za najmlajše, pa športni čevlji za nogomet s tistimi čepki spodaj in zanimive šolske potrebščine – poleg zvezkov, barvic, ravnil, tudi globus sveta, pa krasne šolske torbe in znova veliiiiiiiko malih, srednje velikih in velikanskih plišastih igrač, no, oblačila pa so bila po številu tudi letos razred zase.

Vsi pa smo čakali soboto, ko je poleg vsega ostalega dogajanja na šoli (glej članek z naslovom Prepletali smo nitke), zaživela tudi naša dobrodelna akcija v vsem svojem sijaju. Na hodniku pred šolsko knjižnico je bilo skoraj premalo prostora za vse kar se je nabralo v dar. A smo se znašli in vse natančno razporedili po zbiralnih otočkih ter znova dokazali, da si s skupnimi močmi in odprtega srca zmoremo pričarati nepozabno doživetje medsebojne obdaritve tudi sredi meseca aprila!

Če slučajno še kdo ne verjame – prav nihče, ki je prišel mimo nas, domov ni odšel praznih rok – tudi oče prvošolke je zase našel ravno tisto knjižico, ki je bila tam verjetno prav zaradi njega – Kuharske mojstrovine z morskimi sadeži in ostalimi morskimi jedmi. In kakšne mehke, tople pižame so se našle, poletna lanena krila, tako želen Medvedek Pu, velike frnikole, nogometna družabna igra, cela zbirka knjig Franček in še in še! Zadovoljstvu ni bilo konca. Razširilo se je tudi do Varne hiše v našem mestu, kamor smo ob zaključku dneva podarili preostanek oblačil. S tem smo opravili še eno lepo gesto in se povezali tudi z lokalno skupnostjo. Se vidimo prihodnje leto! Galerija slik.

Janja Vivoda, vodja dobrodelne akcije

Dostopnost