Select Page

Dragi planinci,

ker so vremenske razmere na Pohorju še povsem zimske, bomo izlet na Ribniško kočo prestavili na začetek naslednjega šolskega leta, v soboto pa se bomo odpravili po Šaleški planinski poti na Ramšakov vrh. Prijavite se lahko še jutri. Število pohodnikov potrebujemo, ker se bomo do Vinske Gore peljali z avtobusom.

KDAJ:Sobota, 22. april 2023, ob 8.00
OD KOT:Parkirišče pri Domu učencev
KAM:Ramšakov vrh 970m  (LEPI ČEVELJC 2022/23)
VODNIKI:Viktor Kralj, Silva, Janja Stopar, Samo Frankovič, Uroš Kuzman
MENTORJI:Nada Fajfar in Stanka Jeraj (OŠ A. Aškerca), Zofka Glušič in Anita Šlogar (OŠ Miha Pintar Toledo), Samo Frankovič in Leon Jošt (CVIU), Leonida Uranko (OŠ Livada), Tanja Koprivnik (OŠ Gustava Šiliha), Blaž Dolinšek in Teja Jeraj (OŠ Šalek).
PREDVIDENI POVRATEK:Do 13h, zaključek bo pri Domu učencev.
STROŠKI PREVOZA:Prispevek za avtobusni prevoz.
OPREMA:Primerna obutev in oblačila, vetrovka.
PREHRANA:Malica in pijača iz nahrbtnika, na poti ni koče.
MOREBITNA ODPOVED:V primeru slabe vremenske napovedi, do petka, 21. 4. 2023.
PRIJAVA:Prijave zbirajo mentorji na OŠ, do srede, 19. 4. 2023.

Tokrat se bomo odpravili na Ramšakov vrh Z avtobusom se bomo peljali do OŠ v Vinski Gori. Na celotni turi bomo sledili Šaleški in Vinskogorski planinski poti. Pot  nas bo vodila mimo vinskogorske cerkve do Gonžarja, kjer je točka ŠPP. Od tod sledimo markacijam ŠPP proti naslednji točki, Jurku. Po dobre pol ure hoje, na razpotju nas smerokaz usmeri ostro desno, na Vinskogorsko pot za Ramšakov vrh. Iz vrha imamo čudovit razgled na spodnjo savinjsko dolino, šaleško kotlino, Paški Kozjak in na zahodu na vrhove v zgornji savinjski dolini. Tu bomo imeli zasluženo malico. Sledi grebenska pot na Radojč in povratek v Velenje (Interspar na Selah).

Lep pozdrav
Mentorici Stanka in Nada

Dostopnost