Select Page

thumb_klik5jpg V torek, 11. 12. 2007, so nas učitelji izbirnih predmetov, in sicer turistične vzgoje, šolskega novinarstva in nemščine popeljali v čudoviti svet Južne Amerike. Učilnica geografije je zopet postala čudoviti, oddaljeni svet, poln informacij in nam neznanih podatkov.

Spoznavali smo slikovitost pokrajine, nenavadnost običajev in nenazadnje tudi vizualnost domačinov. Njihovi nasmehi na obrazih so bili nekaj vsakdanjega, nekaj iskrenega, polnega življenjske radosti in topline.

Kako drugačno je njihovo življenje… Kako malo potrebujejo za  vsakdanjik… Obdaja jih neokrnjena narava, kjer preživljajo svoje nezahtevno življenje. Hkrati z njimi živijo njihove domače živali, to so ogromne papige, opice,.. Sprehajajo se po brezkončnem pragozdu, kjer je polno neznanih živali in rastlin, ki pa ti ob njihovem poznavanju nudijo hrano in zavetje.

Še marsikaj smo izvedeli. A kaj, ko vam vsega ne moremo zapisati. Če vas zanima še več, lahko pri učiteljih dobite zgoščenko, kjer imate arhivirane čudovite posnetke.  Galerija slik

mladi novinarji

Dostopnost