Select Page


Tudi v tem šolskem letu se že 11. leto zapored družimo v projektu RMP – Razpnimo mavrico prijateljstva med generacijami z Vrtcem Velenje, enotama Vrtiljak in Najdihojca, CVIU Velenje, Domom za varstvo odraslih in Univerzo za III. življenjsko obdobje Velenje. V sklopu projekta se je zvrstilo že več dogodkov:

Zapojmo skupaj – pod mavrico prijateljstva ob slovenskem kulturnem prazniku

Kot vsako leto je posebno doživetje za nastopajoče in gledalce v dvorani pomenil nastop zborov in pevskih skupin vseh udeleženih v projektu ob slovenskem kulturnem prazniku, 4. februarja 2020 v Domu kulture. Posebna energija, ki na odru poveže različne generacije v skupnem ustvarjanju in sodoživljanju, vedno  najde svoj odmev tudi med gledalci in ustvari posebno doživetje medsebojne povezanosti in empatije. Tako je bilo tudi letos. Vsi sodelujoči in vsi, ki ste dogodek zamudili, pa ga lahko podoživite ob  posnetku in Galeriji slik.

 

Oktober – ustvarjajmo z Osornim tečnežem
 

22. in 23. oktobra so učenci 1. razredov skupaj z otroki iz enote Vrtiljak in Najdihojca ustvarjali skupaj z Osornim tečnežem in si obarvali dan z jesenskimi barvami. Pri umetniškem ustvarjanju so otrokom pomagale učenke, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje pod mentorstvom Jelke Repenšek, za pravljično doživetje Osornega tečneža pa so poskrbele učiteljice Breda Flis, Irena Irman in Nina Lambizer.
Galerija slik:
– Igra Osorni tečnež
– Najdihojca
– Vrtiljak

November – Cicigibalna urica

28. in 29. novembra so si otroci iz enot Vrtiljak in Najdihojca pod mentorskim vodstvom učitelja Boštjana Bradeška privoščili cicigibalno urico in dodobra razgibali prav vse mišice ob zanimivih poligonskih nalogah.
Galerija slik:
– Vrtiljak
– Najdihojca

December – sladko praznično sladkanje

12. in 13. decembra so šolo preplavile slastne vonjave po sveže pečenih piškotih, ki so nastajali pod spretnimi prstki otrok iz Vrtiljaka in Najdihojce in učencev 1. razredov, pomagale pa so jim učenke, ki obiskujejo izbirni predmet Sodobna priprava hrane ter mentorici Alenka Felicijan in Milena Pintar. Seveda je bilo treba pečene dobrote tudi poizkusiti na čajanki. Ker pa k novemu letu spadajo tudi darila, so si udeleženci izdelali koledar in novoletni okrasek – origami zvezdico.
Galerija slik:
– Najdihojca
– Vrtiljak

Dostopnost