Select Page
klik1236 Pustni torek… Ozračje je bilo polno nekega pričakovanja,  radoživosti. Majhne, malo večje in velike postave hitijo v razrede. V svojih glavah že imajo izoblikovano  misel, idejo, ki jo bodo v dopoldnevu spremenili v resničnost.

Ko zvonec označi začetek ure, so že vsi zbrani in čakajo, da dobijo začetna navodila. Razredniki podajo osnovne informacije svojim učencem, vodijo ustvarjalne delavnice, in sicer na temo Pust, pustni običaji, šege in  navade.

Dopoldne je  prav pestro. Izpod rok osnovnošolcev  nastajajo  prave mojstrovine: papirnati kostumi, maske, pokrivala… Najpomembnejše pa je to, da se  izza vsakih vrat razreda razlega prešeren smeh, vzkliki navdušenja in pohvale.

Kar prehitro je minil čas in že smo se morali zbrati v telovadnici. Tukaj je bilo šele veselo. Kar mrgolelo je najrazličnejših klovnov, angelov, kraljičen, kavbojev, rokerjev, celo nune in duhovniki so se premikali med množico.

Da smo kulturni dan primerno zaključili, je poskrbela komisija, ki je izbrala najboljše maske, tako posamezne kot skupinske.

Torkov dopoldan je minil, kot bi mignil, in s tem smo zaključili še en kulturni dan o pustu, ki je na naši šoli postal že kar tradicionalen. Galerija Slik  – razredna stopnja , predmetna stopnja

Mladi novinarji

Dostopnost