Select Page

Pa je le pristalo letalo z učenci in učiteljicami iz Španije na ljubljanskem letališču! Po tem, ko je bil konec marca njihov let odpovedan in smo obisk prestavili, so sedaj končno gostje na naši šoli.

V Velenje so prispeli v pozno zvečer v nedeljo, v ponedeljek zjutraj (24. 4. 2023) pa smo jih že nestrpno pričakovali v avli šole, kjer smo jim pripravili kratek program dobrodošlice. Obiskala nas je tudi učiteljica španščine iz velenjske gimnazije ter novinarka z Našega časa. Po končanem programu smo jih popeljali po šolskih prostorih, ki smo jih tudi na kratko predstavili. Prav tako so sodelovali pri pouku tehnike in gospodinjstva. Pri tehniki so v dveh skupinah izdelovali darilne torbice iz papirja oziroma iz lesa, pri gospodinjstvu pa so, prav tako v dveh skupinah, skuhali celotno kosilo oziroma pripravili sladico.

V šoli so dobili malico in kosilo, potem pa smo se odpravili na orientacijski sprehod okoli šole. Najprej smo obiskali glasbeno šolo, kjer nam je ena od tamkajšnjih učiteljic prijazno predstavila nekatere prostore in kjer nam je Ula zaigrala na prave, ogromne orgle. Precej nam je sicer zagodlo vreme, vendar se nismo dali! Opremljeni z dežniki in pelerinami smo se nato odpravili ob reki Paki, jim pokazali pot do centra mesta, kulturnega doma, Velenjskega gradu, nato pa jih pospremili do njihove nastanitve. Veselimo se še se zadnjih dveh dni – tako za njih kot tudi za nas, saj nas potem čakajo prvomajski prazniki. Galerija slik.

Učenke in učenci z International club-a.

Dostopnost