Select Page

Pozivamo k spoštovanju preventivnih ukrepov za varovanje zdravja

Velenje, 11. marec 2020 – Mestna občina Velenje poziva vse občane, da spoštujejo preventivne ukrepe za varovanje zdravja zaradi koronavirusa. Pozivamo, da občani v teh dneh v upravni stavbi Mestne občine Velenje osebno opravijo le najnujnejše storitve, pred osebnim obiskom pa poskušajo rešitev poiskati po telefonu na številki 03 8961 600 ali e-pošti info@velenje.si.

Vse, ki so bili v teh dneh na kriznih območjih, kjer se koronavirus širi (recimo v Italiji), prosimo, da ne hodijo na delovna mesta oz. otroci v vrtce in šole, če kažejo kakršnekoli znake okužbe.

Če menite, da imate znake okužbe in vam ne uspe priklicati ambulante osebnega zdravnika na telefon, PROSIMO POKLIČITE DEŽURNO SLUŽBO ZDRAVSTVENEGA DOMA

VELENJE NA TELEFONSKO ŠTEVILKO 03 8995 445 IN BREZ PREDHODNEGA DOVOLJENJA NE VSTOPAJTE V OBJEKT ZDRAVSTVENEGA DOMA!

Prav tako naprošamo vse občane, ki niso zdravi, da ne hodijo v javne institucije, na javne dogodke, na delovna mesta, v šole in vrtce, saj s tem širijo različne virusne okužbe.

Navodila za preprečevanje širjenja okužb:

  1. V primeru povišane temperature, kašlja in kihanja naj oboleli posamezniki ostanejo doma.
  2. Vsi naj dosledno skrbijo za higieno rok (redno temeljito umivanje rok z milom, kadar pa ni vode pri roki, je primerno razkuževanje).
  3. Skrb za ustrezno higieno kašlja: kihamo in kašljamo v rokav, ne v dlan.
  4. Pogosto zračenje zaprtih prostorov.
  5. Redno čiščenje površin, ki se jih dotika veliko ljudi (mize, kljuke …).

Občane naprošamo, da spremljajo tudi obvestila Nacionalnega inštituta za javno zdravje na njihovi spletni strani https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.

Dostopnost