Select Page

Pod okrilje projekta Korak k Sončku vključujemo tudi nadarjene učence naše šole. Dominik Turinek iz 9. b razreda je bral knjigo Ups, jaz sem pa zelen (avtor Pascal Biet).  

Zgodba govori o kužku Žaku, ki je bil zelen. Njegova gospodarica Sara se je zato bala, da bi ga ostali psi iz soseščine preganjali. Žak je moral biti vedno doma in bil je zelo nesrečen. Zato se je nekega dne odločil, da vseeno pojde ven na potep. Ni prišel daleč, ko ga je obkolil trop lajajočih psov. A niso ga želeli prepoditi, prišli so ga občudovat, kakšne lepe zelene barve je. Hoteli so izvedeti njegovo skrivnost, a Žak ni imel skrivnosti – že od rojstva je bil namreč zelen. Vseeno jih je povabil, da se srečajo čez teden dni in jim takrat razloži. Utrnila se mu je ideja in začel je nabirati cvetlice in trave. Uredil si je majhen laboratorij in izdelal barve za pasjo uporabo. Čez teden dni je bilo tako v mestu moč opaziti pse najbolj nenavadnih barv. Sara pa je medtem iskala svojega pogrešanega Žaka. Končno ga je našla in videla, da je postal pravi pasji poslovnež. Odločila se je, da mu pomaga. Žak pa je tako postal čisto navaden zelen pes, ki se je lahko igral vse pasje igre.

Dominik je zgodbo spremenil v strip, besedilo pa oblikoval v angleškem jeziku. Tako je združil več področij svoje nadarjenosti. Rezultat si lahko pogledate tukaj: klik.

Monika Ahtik, koordinatorica projekta

Dostopnost