Select Page
Sobota, 8. oktober 2022 ob 8.00 Parkirišče pri trgovskem centru Velenjka
PO ŠALEŠKI PLANINSKI POTI – DO ŠENTILJA IN NAZAJ (IZLETI ZA LEPI ČEVELJC 2022/23)
VODNIKSamo Frankovič
MENTORJI:Nada Fajfar in Stanka Jeraj (OŠ A. Aškerca), Zofka Glušič in Anita Šlogar (OŠ Miha Pintar Toledo), Samo Frankovič (CVIU).
PREDVIDENI POVRATEK:Do 14h, zaključek bo pri Gasilskem domu Velenje.
VRSTA PREVOZA:Brez prevoza.
OPREMA:Primerna obutev in oblačila, kapa, vetrovka, svetilka (najbolje naglavna)
PREHRANA:Malica iz nahrbtnika in zadostna količina pijače.
VREME:V primeru slabe vremenske napovedi, se izlet prestavi. O odpovedi boste obveščeni najkasneje do petka, 7.10.2022.
PRIJAVA IN INFORMACIJE:  Prijave zbirajo mentorji na OŠ, do srede, 5.10.2022.

Na letošnjem prvem izletu za Lepi čeveljc bomo spoznavali Šaleško planinsko pot (ŠPP). Gre za 84 km dolgo obhodnico, ki poteka po obronkih Šaleške doline in obsega 21 kontrolnih točk. Te se nahajajo na planinskih postojankah, gostiščih, pri kmetijah, zadnja pa celo na Velenjskem gradu. Pri vsaki od njih lahko dobimo žig, ki ga odtisnemo v posebno izkaznico poti. Če bi želeli pot premagati v celoti, bi morali hoditi okoli 30 ur. A brez skrbi, mi bomo tokrat spoznali le delček!

Od Velenjke bomo mimo plinske odšli proti Kožlju. Po krajšemu vzponu bomo prišli do kapelice na sedlu, kjer se bomo priključili Šaleški planinski poti in se po njej spustili do njene 20. kontrolne točke, kmetije Venturin. Markacijam bomo nato sledili mimo naselja Silova in skozi gozd do zaselka Kote. Tam bomo na manjšem otroškem igrišču imeli malico. Od tod bomo nadaljevali do Jakoba in Vage, 19. oziroma 18. kontrolne točke obhodnice, nato pa nas bo pričakalo glavo presenečenje izleta – pot skozi Vrajo peč, za katero boste naglavne svetilke! Po njej se bomo po nemarkiranih poteh vrnili pred gasilski dom v Velenju.

Članarina: Izlete za Lepi čeveljc vodijo prostovoljci Planinskega društva Velenje, zato morajo biti otroci, ki se jih udeležujejo, njegovi člani. V ta namen bo predstavnik društva pred odhodom pobiral polovično članarino v znesku 4 EUR, ki bo veljala do konca koledarskega leta 2022 (za oba jesenska izleta). Starši, katerih otroci se včlanjujejo prvič, boste morali izpolniti tudi pristopno izjavo. Več o ugodnostih članarine si lahko preberete na https://clanarina.pzs.si.

ŽELIMO VAM VARNO HOJO IN LEPO PLANINSKO DOŽIVETJE!

Dostopnost