Select Page

Dan zaljubljenih ali Valentinovo je praznik, ko si ljudje izkazujejo ljubezen in spoštovanje, predvsem pa je to dan, ko si izkažemo ljubezen do svojih najdražjih.

Morda ne veste, da je Valentinovo povezano s svetnikom Valentinom, ki je živel v 3. stoletju. Legenda pravi, da je sveti Valentin poročil zaljubljeni par, čeprav so starši nasprotovali njunemu zakonu. Zato je Valentin postal znan kot zavetnik zaljubljencev.

Danes je Valentinovo praznik, ki se ga praznuje po vsem svetu. V mnogih državah, ljudje izkazujejo ljubezen z rožami, sladkarijami in darili, ki jih podarijo svojim ljubljenim. Obstaja pa tudi veliko drugih načinov, kako lahko izrazimo svojo ljubezen, kot na primer z objemi, prijaznimi besedami in dejanji. Majhna prijazna dejanja lahko naredijo veliko razliko v življenju drugih ljudi.

Tudi Aškerci smo ta dan izkazali svojo ljubezen in spoštovanje do sošolcev in sošolk ter vseh zaposlenih na šoli. S pomočjo pisem, ki so se nabrala v Valentinovem nabiralniku, so Valentinovi pismonoše marsikomu polepšali dan. Galerija slik.

Šolska skupnost

Dostopnost