Select Page

Spoštovani starši, učenci,

obveščamo vas, da se šolsko leto 2020/2021 se prične v torek, 1. septembra 2020.

Za vse učence bo pouk potekal v skladu s šolskim koledarjem. Glede na trenutno epidemiološko sliko bo NAŠA  šola svoje delo načrtovala v skladu z »modelom B«, ki je podrobneje vsebinsko opredeljen v publikaciji Vzgoja in izobraževanje v Republiki Sloveniji v razmerah, povezanih s COVID-19. Model B ne zahteva sistemskih sprememb v smislu spreminjanja zakonodaje, saj gre za utečen način organizacije dela, pri čemer se smiselno upoštevajo priporočila za ohranitev varnosti in zdravja vseh udeležencev izobraževanja. Pomembno je, da že na prvi šolski dan vsi skupaj zagotovimo varno in zdravo šolsko okolje. Pri tem vas prosimo, da dosledno upoštevate navodila, ki se nahajajo na tej povezavi: Samo zdrav otrok v šolo.

POMEMBNA OBVESTILA

Za učence 1. razreda centralne šole in podružnice v Pesju bo organiziran sprejem v torek, 1. septembra 2020, ob 17. uri na ploščadi pred šolo (med brezami ob reki Paki).

Učenci od 2. do 5. razreda pridejo v šolo ob   8.  uri.

Razredničarke jih bodo sprejele LEVO na ploščadi pred glavnim vhodom v šolo.

Učenci od 6. do 9. razreda pridejo v šolo ob  8.30  uri.

Pred šolo počakajo svoje razrednike, in sicer pred glavnim vhodom v šolo in DESNO od glavnega vhoda proti Jenkovi cesti.

Skupaj s svojim razredniki boste v skladu s priporočili NIJZ (predvsem upoštevanje varnostne razdalje, maske), vstopili v prostore šole do garderob in nato do matičnih učilnic (glavni in stranski vhod).

ŠOLSKI PREVOZI

V primeru modela B se javni linijski prevozi izvajajo po osnovnih priporočilih NIJZ (polna zasedenost sedišč v medkrajevnih avtobusih, obvezna uporaba zaščitnih mask za voznika in vse ostale potnike, uporaba razkužil za roke, zračenje in redno čiščenje vozil, upoštevanje higiena kašlja, razkuževanje vozil…).

Ta režim velja, dokler velja za področje izobraževanja model B – vsi v šolah pod določenimi zaščitnimi ukrepi.

JUTRANJE VARSTVO  BO ORGANIZIRANIO LE ZA UČENCE 1. RAZREDA, in sicer od  2. septembra 2020.

Šolski avtobus bo vozil po ustaljenih vstopnih in izstopnih postajah.

Prva vožnja 7.38 (Pokopališče in po ustaljenih vstopnih postajah do OŠ AA).

Druga vožnja 8.10.

Učenci prvi dan v šolo prinesejo šolske torbe s šolskimi potrebščinam in copate. Pouk bo potekal po urniku, s katerim bodo učenci seznanjeni prvi šolski dan. Organizirani bodo tudi oddelki podaljšanega bivanja.

ŠOLSKA PREHRANA

Prvi šolski dan bo za učence organizirana le malica, kosila pričnemo kuhati od srede, 2. septembra dalje.

Želimo vam varne in prijetne zadnje počitniške dni. Veselimo se srečanja z vami.

Zdenko GORIŠEK, univ. dipl. pedagog
spec. managementa v izobr.
RAVNATELJ ŠOLE

Dostopnost