Select Page
klik2009396.jpg

V soboto, 25.4.2009 se je odvijal zaključni turnir rokometne šole v Kopru. Nastopilo je 24 najboljših ekip od 150 sodelujočih iz cele Slovenije. Ob 7.00 smo se zbrali pred Rdečo dvorano in se odpeljali proti Kopru.

Ko smo prispeli, smo bili vsi že lačni zato smo se okrepčali s sendviči. Turnir se je začel ob 10.uri. Turnir smo pričeli z drugo tekmo, zato smo se lahko dobro ogreli. Odigrali smo kar pet tekem. Sledil je obračun med dvema šaleškima šolama. Igrali smo proti Osnovni šoli Miha Pintar Toledo. Kar dolgo so vodili, kar naenkrat pa jim je zmanjkalo moči, kar smo mi dobro izkoristili in prišli do izenačenja. Tekma je bila vseskozi zelo napeta,saj smo se venomer izmenjavali v vodstvu. Na semaforju je bil rezultat 13:13, zato smo morali izvajati proste strele. Gole smo dajali z obeh strani, pri sedmem strelu pa je naš vratar Tilen Zavrla obranil strel igralca Gašperja Volka. Tako smo se uvrstili v željeni finale. V finalu nas je čakala ekipa iz Ormoža, ki pa nas je žal premagala.

Izvedeli smo, da sta obe ekipi iz Šaleške doline uvrščene med najboljše tri ekipe v Sloveniji. Mi smo zasedli drugo mesto in tako postali slovenski podprvaki. Naša najboljša igralca sta bila Marsel Trstenjak in Jure Vasle. Prejeli smo vsak svojo srebrno medaljo, ki nam jo je podelila Marta Bon, trenerka Rokometnega kluba Krim Mercator Ljubljana.

Po končanem turnirju smo se kljub utrujenosti zelo veselili in se z avtobusom odpeljali proti domu. Med potjo je voznik avtobusa dal radio bolj naglas, ker smo bili pohvaljeni tudi na Mojem Radiu. Vsi pa smo že nestrpno čakali na tekmo Gorenje – St. Galen , ki se je pričela ob 18.00 uri v Rdeči dvorani. Z malo zamude smo prispeli in si s prostim vstopom ogledali tekmo in s tem pomagali Šaleškim Graščakom navijati za naš klub RK Gorenje. Menimo, da je tudi naša zasluga, da so igralci Gorenja premagali nasprotno ekipo. Galerija slik .

Zapisala: Žan Jagodič, Klemen Vogler

Dostopnost