Select Page

V mesecu juniju zaključujemo naš mednarodni eTwinning projekt You and us. V projekt smo bili vključeni skupaj z OŠ Franceta Prešerna iz Kranja in dvema osnovnima šolama iz Francije.

Projekt smo začeli novembra s predstavitvami udeležencev. V decembru smo primerjali božične tradicije in si poslali praznične voščilnice. Januarja smo posneli predstavitev šole in urnika. Februar in marec sta bila namenjena predstavitvam držav in njihovih znamenitosti ter mest, od koder prihajamo. Aprila smo si izmenjali tradicionalne recepte. Maja smo peli – v našem primeru je bila to pesem Mojster Jaka, ki so jo učenci zapeli v treh jezikih (slovenščini, angleščini in francoščini). Junijski zaključni del pa je sestavljala izdelava majhnih darilc, ki smo jih poslali ostalim sodelujočim.

Iz naše šole je bilo sodelujočih okoli 30 učencev – celotni 4. c razred in učenci 5. razredov, ki so obiskovali interesno dejavnost English+. Vsem se lepo zahvaljujem za sodelovanje. Verjamem, da so izvedeli marsikaj novega, angleščino uporabljali na zanimiv in poučen način ter stopili v stik z vrstniki izven meja. To pa so bili tudi cilji našega projekta, za katerega lahko rečemo, da je bil je prvi izmed mnogih, saj bomo letošnje pridobljeno znanje o mednarodnih projektih nadgrajevali še v prihodnje.

Za konec si lahko ogledate še darilca, ki smo jih naredili za naše prijatelje:

Monika Ahtik, mentorica projekta

Dostopnost