Select Page

klikMG_4512

Turistična zveza Slovenije je letos že drugič organizirala tekmovanje iz kuhanja za osnovnošolce. Tekmovanje poteka v dveh nivojih: najprej šole med seboj tekmujejo na regijskih tekmovanjih, nato pa še prejemniki zlatih priznanj z regijskih tekmovanj tekmujejo na državnem nivoju. Lansko leto in letošnje leto so se tekmovanja udeležili 3 fantje: Aleš Brunšek, Aljaž Božič in Jasmin Avdić. Obakrat so dosegli srebrno priznanje.

Stroga strokovna komisija ocenjuje predstavitev skupine, usklajeno delo tima, mehanske in toplotne postopke priprave hrane, varčno rabo materiala in energije, sprotno čiščenje delovnih površin, dekoracijo serviranja in izdelavo pogrinjka. Komisija tudi določi tekmovalni čas.

Regijsko tekmovanje je potekalo na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju 15. februarja. Tekmovalo je 19 šol iz Savinjske doline in Zasavja.

Skuhati je bilo treba rdeče dušeno zelje, matevža in speči kurja prsa s kožo.

Tekmovalci in mentorica se lepo zahvaljujemo gospe knjižničarki Mariji Glinšek, ki je oblikovala predstavitveno zloženko in dekorativni recept v obliki predpasnika, ki je bil sestavni del pogrinjka.Galerija slik.

Mentorica tekmovanja: Alenka Felicijan

 

Dostopnost