Select Page

Zoja Doblšek in Neža Jeseničnik, učenki 7.b razreda, sta kot prostovoljki vključeni v plesno skupino Venas, ki deluje v okviru Centra za vzgojo, izobraževanje in usposabljanje Velenje. Plesalce je doletela izjemna čast, saj so bili povabljeni, da s svojo plesno točko Čas obogatijo kulturni program kar dveh slovesnih dogodkov, ki sta se odvijala v torek, 23. 1. 2024.

Najprej so odplesali v Veliki dvorani Predsedniške palače na sprejemu delegacije Specialne olimpiade Slovenije, ki je uspešno tekmovala na Poletnih svetovnih igrah specialne olimpiade v Berlinu junija 2023. Pozno popoldan pa so bili del slovesne podelitve priznanj Parašportnik leta 2023 na Brdu pri Kranju, ki so ga prenašali tudi v živo preko spletnega prenosa.

Na obeh prireditvah je bila prisotna predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar, ki se jo je nastop plesne skupine Venas dotaknil in resnično ogrel srce. Zahvalila se jim je, da so jo s svojim plesom napolnili s posebno energijo.

Člani plesne skupine Venas so hvaležni in ponosni, da so bili povabljeni na tako pomembna dogodka, spomini na ta dan pa bodo ostali zasidrani v njihovih srcih za vedno.

Dostopnost