Select Page

Dragoceni trenutki medgeneracijskih srečanj

Marec je mesec, ki nas razveseli s prav posebnima praznikoma, ki se dotikata src tistih ljudi, zaradi katerih se svet vrti poln življenja in jih imamo vsi radi.

Ob dnevu žena in materinskem dnevu smo prvošolci v okviru medgeneracijskega projekta Sobivanje: Jaz tebi danes, ti meni jutri povabili prav posebni gostji. Z nami sta bili ga. Fani German in ga. Zdenka Matjaž, ki sta še vedno aktivni in ustvarjalni na Univerzi za tretje življenjsko obdobje in v Društvu upokojencev Velenje. Z njima je dan minil v znamenju glasbe, petja, plesa, pravljičnosti, modrosti, spominov na njuno otroštvo in predvsem očarljivosti ter spoštovanja. 

Te dragocene trenutke medgeneracijskega sodelovanja bomo zagotovo ponovili in se jih že veselimo. Galerija slik.

Učenci 1. a in 1. b razreda z učiteljicami

Nastop OPZ na prireditvi Pozdrav pomladi 2023

Otroški pevski zbor je včeraj nastopal na prireditvi “Pozdrav pomladi 2023.

Naši nadarjeni pevci so se dolgo pripravljali na ta nastop in komaj čakali, da bodo predstavili svoj talent širši publiki.

Prepričani smo, da so vas navdušili s svojim petjem in vas popeljali v čudovit svet glasbe.

Marčevska Aškerčeva lučka

Dragi Aškerci!

Velikokrat si mislimo ali celo rečemo:« Joj, ko bi bil jaz takšen kot on/a!« Vsi vemo, da je to nemogoče. Mi smo mi, oni so oni. In prav je tako. Vsak izmed nas ima nekaj, kar drugi nima. Vsi smo v nečem boljši od drugih. Skupaj lahko ustvarjamo, si pomagamo, se spodbujamo in skupaj lahko rastemo. Ravno zato je naš svet tako lep, pester, drugačen in neponovljiv. Tako kot vsak izmed nas.

Zapomnite si, vaša drugačnost je vaša prednost. Izkoristite jo. Najdite v sebi potencial, moč, znanje in se pokažite, kdo ste v resnici! Pokažite sebi in svetu tisto, kar se skriva v vas. Narava se je začela prebujati in kmalu se bo pokazala v vsej svoji lepoti. Sedaj je pravi čas, da prebudite v sebi tisto, kar je mogoče zaspalo. Naredite premik, za katerega ste si mislili, da ga ne zmorete. Uresničite svoje sanje, misli. Sledite svojemu srcu.

Ne pozabite, na svetu ste zato, da ste srečni! In ne pozabite, v vas se skriva čudovita moč in potencial, ki komaj čakata, da prideta na plano! Verjamem v vsakega izmed vas! Ja, tudi v tebe!

Na našo drugačnost!

Katja Pristušek

Petošolci na Golteh 4. dan

Danes je že četrti, predzadnji dan našega učenja smučanja ⛷ na Golteh. Čeprav je bilo oblačno ☁ in malce hladneje 🥶, to ni zmanjšalo naše navdušenosti nad smučanjem ⛷. Še enkrat smo dokazali svojo vztrajnost in zagnanost, saj smo se brez težav spopadli s smučarskimi progami.

Nestrpno čakamo na jutrišnji dan, ko se bomo lahko še zadnjič podali na proge in se družili z našimi prijatelji 🤩.