Select Page

Tudi letos je bila tema Otroškega parlamenta Moja poklicna prihodnost. Učenci naše šole smo se na parlament pripravljali z druženji v živo, pa tudi preko Teamsov.

Na srečanjih smo razmišljali o naših kratkoročnih in dolgoročnih ciljih, motivaciji, kompetencah in o tem, koliko se zavedamo pomena socialnih veščin v šolskem in poklicnem življenju.

Šolski parlament smo izvedli v torek, 15. marca, v zbornici šole. Poleg 25 predstavnikov iz osmih in devetih razredov sta bila prisotna ravnatelj Zdenko Gorišek in mentorica Alenka Meža – Hrovat.

Pestro in zanimivo razpravo sta vodila osmošolca Nika Poznič in Luka Supić. Vsi prisotni smo izrazili svoje mnenje o temah, ki so za nas aktualne:

  1. moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine;
  2. poti do mojega poklica;
  3. poklici sedanjosti in poklici prihodnosti;
  4. Slovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno, zanimivo;
  5. vpliv Covid-19 na izbiro poklica (kako Covid razmere vplivajo na mojo odločitev za poklic).

Kar težko je bilo izbrati samo dva naša predstavnika za regijski parlament. Odločili smo se za Luka Rožiča in Leona Pritržnika. Veseli smo bili novice, da se lahko srečanja kot poslušalci udeležijo še štirje, Neja Privšek, Klara Blažka Cigler, Dominik Turinek in Maj Škrabel. Slednji je bil kasneje zaradi Lukove odsotnosti naš predstavnik na 32. parlamentu.

Vsi smo na dvournem druženju zelo uživali.

Pričujoče fotografije so samo z začetka srečanja, saj smo kasneje ob izmenjavi mnenj pozabili na slikovno dokumentiranje 😊: Galerija slik.

Dostopnost