Select Page


Bil je čisto običajen šolski dan: lovljenje po učilnici, prepisovanje domačih nalog, nagajanje sošolkam…in tako se je tudi končal. Zopet nas je pri našem početju zalotil učitelj!

Pa smo si reklo; tako ne gre več naprej! Nekaj moramo ukreniti. Staknili smo glave, napeli možganske mišice in »EURECA!«

ALARM, ta nas bo rešil! Sicer vemo, da je naš učitelj namazan z vsemi žavbami in da lahko tudi alarm odpove. Ampak poskusimo.

Zbrali smo potreben material in se lotili dela. Z žičkami smo povezali baterijo in piskača, kot stikalo pa smo uporabili plastično ščipalko za perilo. Vse smo pritrdili  na leseno ploščico in vse skupaj namestili na steno učilnice. Na vrata  oziroma na kljuko pa smo pritrdili vrvico s koščkom plastike in jo namestili v ščipalko za perilo. In naš alarm je bil pripravljen. Uspešno je prestal vsa preizkušanja in bil pripravljen za akcijo. Seveda je svojo nalogo opravil več kot odlično (5)!

Učitelj pa je bil nad našo domislico tako navdušen, da je vsem podelil petice. Ampak to se dogaja v nekem drugem svetu, na drugem planetu.

Ampak čisto odkrito, tale alarm bi res lahko uporabili za tisoč in eno stvar!

Vaši poskusniki
Ana, Luka, Nina, Nejc, Maja in Jan
OŠ Antona Aškerca Velenje

 

Dostopnost