Select Page

thumb_341Kot ste verjetno že slišali, je Muca Copatarica v letu 2007 praznovala svojih petdeset let. Toliko je namreč minilo odkar je prvič izšla slikanica o snežno beli, zelenooki muci, ki sta jo ustvarili pisateljica Ela Peroci in ilustratorka Ančka Gošnik Godec.

Se še spomnite zgodbice o tem, kako je ta prijazna muca vsem otrokom v mestu popravljala copatke?

V oddelkih podaljšanega bivanja smo se odločili, da ob tej priložnosti sami izdelamo prav posebne copatke. Poimenovali smo jih »Copatki prijateljstva«. Tretješolci smo pričeli z izdelavo že v novembru. Najprej je vsak narisal podobo svojega izmišljenega copatka, nato pa smo izbrali dva najlepša in izdelali dva para velikih copat – en par za tretješolce in en par za drugošolce. Zamislili smo si, da bi polovica enega para bila v enem oddelku, druga polovica pa v drugem. V ta velik copat bi vsi učenci enega oddelka skozi vse leto odlagali sporočilca prijateljstva: medsebojne pohvalne, spodbudne besede, zahvale za pomoč, ki jo je nekdo nudil drugemu, morda bi bilo to tudi mesto za kakšno opravičilo ali pa za kakšno drobno, a iskreno željo za lepši dan.

Skupaj z učiteljicami bi se dogovorili, kdaj bi ta sporočilca prebirali in si tako še polepšali šolski vsakdan. Prepričani smo, da bi ob tem spoznali kaj novega drug o drugem ali pa  kakšno sporočilce sprejeli medse kot dobro iztočnico za kakšne pogovore o tem, kako se v razredu počutimo in kako drug drugega doživljamo. Galerija slik.

Pripravila: Janja Pokleka

Dostopnost