Select Page

Vstopili smo v četrti teden karantene in meni se počasi že začenja mešati.  Ker pa sem zadnjič napisala, da lahko kuhate in pečete, sem se odločila deliti moj najljubši recept za muffine. Ko uspejo, so tako mehki, da lahko iz njih celo iztisnete malo zraka. Z njimi lahko presenetite starše ali pa se samo malo razvajate. Želim vam veliko užitka pri delu. J

ČOKOLADNI MUFFINI

SESTAVINE:

MUFFINI KREMA ZA NA VRH
80 g masla
120 g sladkorja
125 ml mleka
2 jajci
2 žlički vanilijeve arome
ščepec soli
1 žlička sode bikarbone
30 g kakava v prahu (lahko je grenek ali sladek)
30 g čokolade
200 g moke
120 g kisle smetane
350 g kremnega sira (priporočam philadelphia)
40 g masla
200 g sladkorja v prahu

 

  • Pečico segrej na 180 stopinj Celzija. Segrej mleko, tik preden zavre, dodaj na koščke nalomljeno čokolado. Mešaj, mleko ne sme zavreti. Ko se čokolada stopi, postavi na stran.
  • Zmehčaj maslo ter ga skupaj s sladkorjem mešaj z mešalnikom, dokler zmes ne postane lahka in puhasta. Dodaj jajci in vanilijevo aromo. Spet mešaj, dokler ni gladko.
  • Dodaj sol, sodo bikarbono, kakav, zmešaj, nato pa postopoma med mešanjem dodajaj še moko. Zmes bo postala zelo gosta, vendar mešaj, dokler ni vsaj približno gladka.
  • Dodaj kislo smetano, kasneje postopoma še mleko s stopljeno čokolado.
  • Razporedi po pekaču za muffine ter peci pol ure oziroma dokler niso pečeni. To preveriš z zobotrebcem. Zapičiš ga v testo, če je čist, ko ga vzameš, je pečeno. Seveda pa vrh ne sme biti premehak, saj to pomni, da še ni pečeno.
  • Ko so pečeni, jih vzemi iz pečice ter jih pusti, da se ohladijo. Medtem lahko pripraviš kremo za na vrh.
  • V srednje veliki skledi mešaj maslo in kremni sir, dokler zmes ni gladka. Dodaj vanilijevo aromo in postopoma še sladkor. Količino tega dodaj po okusu, krema mora biti dovolj gosta, da lahko sama stoji, vendar lahko na koncu postane presladka.
  • Ko je krema narejena, jo postavi v hladilnik za približno pol ure, nato pa lahko okrasiš muffine.

Mojca Miklič, 9. a

Dostopnost