Select Page

Na šoli smo tudi letos na tretji petek v  mesecu novembru, 19. 11. 2021,  obeležili dan slovenske hrane in spremljajoči tradicionalni slovenski zajtrk.

Glavni namen dneva slovenske hrane je poudarjanje v Sloveniji pridelane hrane. S praznovanjem dneva slovenske hrane in odločitvami za lokalno pridelano hrano podpiramo napore naših pridelovalcev in predelovalcev hrane in izražamo spoštovanje do njihovega dela.

Naša šola se je pridružila vseslovenski akciji  s pripravo tradicionalnega slovenskega kosila –  klasična jota s kislo repo lokalnega izvora.

Z medeno malico in  ustvarjanjem pa smo še posebno pozornost namenili  projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, kije bil že enajsti po vrsti in je potekal pod sloganom »Zajtrk s sadjem – super dan!«.

Učenci prvega, drugega in tretjega razreda, ki so ustvarjali na temo tradicionalni slovenski zajtrk, so pripravili čudovite izdelke, ki krasijo avlo šole. Četrtošolci in petošolci pa so se na ta dan posladkali  še s piškoti – medenjaki in slastnimi pečenimi jabolki.  Vse dobrote so nastale pod njihovimi rokami.

 Več v priloženem videu:

Dostopnost